enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ni açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ni açtı
17 Ocak 2022
321
A+
A-

AYDIN – UHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koçarlı ilçesinde inşa edilen Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin açılışını yaptı.

Toplu açılış için Aydın’da bulunan Erdoğan, Valilik tarafından Türkiye’de demokrasi mücadelesinin sembolü merhum Başbakan Menderes’in hatırasının yaşatılması amacıyla yapılan müzenin açılışına katıldı.

Açılışta özgürlük ve demokrasi vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzenin Aydın için bir çekim noktası olacağını da söyledi.

“Müzemiz hem ülkemiz, hem özgürlük, hem demokrasi mücadelesi verenler için hayırlı olsun. Aydın’ı aydın yapma noktasında, aydınlık kılma noktasında ve bütün Menderes sevdalılarını da, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde bu yolda olanların da inanıyorum ki burada ayak izleri olacaktır ve burası bir çekim noktası olacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'ni açtı

“Adnan Menderes Müzesi çekim noktası olacak”

Adnan Menderes ve dava arkadaşları için de rahmet dileyen Erdoğan, “Ölüm mukadderdir, şeklini rabbimiz belirler” dedi.

Müzede gezip, incelemelerde de bulunan Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı.

Müze, çağın teknoloji ve dijital dünyasına uyumlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile yapılan müze, Menderes’in hasretini belirttiği Çine Çayı’nın kenarına inşa edildi.

Menderes’in eseri olan köprü, doğup büyüdüğü köy ve bağ evi ile bağlantılı bir konumda yer alan müze, 90 dönüm arazi üzerinde, 840 metrekarelik üç kattan oluşan, ailevi Hacıalipaşa Konağı’nın bir replikasyonu olarak yapıldı.

Müzenin giriş kapısının önünde, Menderes’in 1954’te çiftliğinde kullandığı traktör ile 1950-1960 yıllarında kullandığı makam aracı bulunuyor.

Müze, çağın teknoloji ve dijital dünyasına uyumlu, yeni neslin ilgisini çekecek şekilde yenilikçi bir müze anlayışıyla kurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'ni açtı

Modern, dijital öğeleri içeren, interaktif ve ziyaretçiyi dönemin atmosferi içine çekebilecek unsurlarla desteklenen müzede, Menderes’e ait özel eşyalara, fotoğraflara ve belgelere de yer verildi.

Menderes’in özel eşyaları bulunuyor

Giriş katında Adnan Menderes’in hayatının kronolojik bir akışla anlatıldığı müzede, Menderes’in İstiklal Madalyası’nın sergilendiği bölüm, çalışma masası, özel eşyaları, köylülere bağışladığı arazilere ait tapu belgeleri de bulunuyor.

Demokrat Parti dönemine ilişkin belge ve nesneler ile Menderes’in görev yaptığı dönemde imza attığı icraatlara ilişkin görsellerin de yer aldığı müzenin bodrum katı, kütüphane ve sinevizyon odası olarak inşa edilirken, müzenin yanına da cami yapıldı.

Müzenin çevresinde ise ziyaretçilerin doğayla baş başa kalabilecekleri, içinde yel değirmenleri, yeşil alanlar, restore edilen Antik Roma Dönemi Köprüsünün yer aldığı yaklaşık 100 dönümlük bir rekreasyon alanı, Çine Çayı’nın kenarında ise yöresel ürünlerin satıldığı ahşap 2 katlı restoran bulunuyor.

EK Kaynaklar * TRT Haber-AA

[UHA Haber Ajansı, 17 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.