enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çoğunluğa Yaklaşırken Senato’daki Tablo Belirsiz

Çoğunluğa Yaklaşırken Senato’daki Tablo Belirsiz
11 Kasım 2022
500
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

ABD’de Demokratlar’ın kayıplarının beklendiği kadar büyük olmadığı ara seçimlerde Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde etmeye yaklaştı.

Washington’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Senato’daki durum, birkaç eyaletteki yarışların hala açıklanmayan sonuçlarına bağlı.

Edison Araştırma Merkezi’nin verilerine göre Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi’nde en az 210 sandalye kazandı.

Bu sayının 218’e ulaşması halinde Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar’a karşı üstünlüğü ele geçirmiş olacak.

Bu da Cumhuriyetçiler’e Başkan Joe Biden’ın yasama gündemini engelleme imkanı verecek.

Temsilciler Meclisi’nde ibre Cumhuriyetçiler’den yana olsa da 33 yarışın sonucu hala belirsiz. Bu da nihai sonucun bir süre daha netleşmeyeceği anlamına geliyor.

Senato’daki durum daha da belirsiz. İki partiden biri, Nevada ve Arizona’da neredeyse başa baş giden yarışları kazanarak çoğunluğu elde edebilir.

Senato’da başa baş bir durumun olması halinde tabloyu iki yılda ikinci kez Georgia’da yapılacak ikinci turun belirlemesi olası. Eyalette 6 Aralık’ta seçimlerin tekrarlanması planlanıyor.

Biden Cumhuriyetçiler’in lideri Kevin McCarthy ile görüştü

Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler’in az bir farkla bile çoğunluğu elde etmesi, Demokrat Başkan Biden’ın görev süresinin geri kalanında kürtaj hakkı gibi öncelikleri hayata geçirmesini engelleyebilir; yönetim ve Biden’ın ailesi hakkında soruşturmaların önünü açabilir.

Salı akşamı ara seçim sonrası ortaya çıkan tabloya ilişkin yaptığı değerlendirmede seçmenin net bir mesaj verdiğini ve Cumhuriyetçiler’le birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyleyen ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler’in lideri Kevin McCarthy ile telefonda görüştü.

Kevin McCarthy Cumhuriyetçiler’in çoğunluğu ele geçirmesi halinde Temsilciler Meclisi Başkanı adayı olma niyetini ifade etmişti.

Demokratlar’ın azınlık konumuna geçmesi halinde, Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi’nin yerini Kevin McCarthy alabilir.

Senato’daki durum Arizona ve Nevada’ya bağlı

Senato’da çoğunluğu ele geçirmesi halinde Cumhuriyetçiler, Başkan Biden’ın yargı ve idari görevler için aday gösterdiği isimleri de bloke edebilir.

Arizona ve Nevada’da başa baş ilerleyen senato yarışında binlerce oy hala sayılmamış durumda.

Arizona’nın nüfusu en yoğun bölgesi olan Maricopa County’deki seçim yetkilileri tüm oyların sayılmasının en erken Cuma günü tamamlanabileceğini söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 11 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.