enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çocuklar astım tehdidi altında

Çocuklar astım tehdidi altında
7 Ocak 2022
462
A+
A-

WASHINGTON – UHA HABER / ABD’de yapılan araştırma trafikteki otomobil yoğunluğunun her yıl 2 milyon çocukta astım hastalığını tetiklediğini ortaya çıkardı.

George Washington Üniversitesi bilim insanları tarafından yürütülen çalışmaya göre araçların egzoz borusundan yayılan nitrojen dioksitin çocuklarda astım geliştirme riskini artırıyor.

Los Angeles’tan Mumbai’ye kadar, dünya çapında yaklaşık 13 binden fazla kentte  kirliliğin pediatrik astım üzerindeki etkisi incelendi.

“Her yıl 2 milyon çocukta astım”

The Lancet Planetary Health dergisinde yayımlanan araştırma sonucuna göre, Karayolu trafiğinden kaynaklanan kirlilik nedeniyle, her yıl 2 milyon çocukta astım vakası ortaya çıkıyor.

2000 ila 2019 yılları arasında hava kalitesi Avrupa ve ABD’de iyileşirken, Güney Asya, Sahra altı Afrika ve Orta Doğu’da yüksek kirlilik seviyelerine ulaştı.

Hava kirliliğine bağlı 1 milyon 800 bin ölüm

Yetişkinlerin ve çocukların yüzde 86’sının, havadaki ince parçacıklara maruz kaldığı gözlemlendi. Verilere göre sadece 2019’da, hava kirliliğine bağlı 1 milyon 800 bin ölüm vakası rapor edildi.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre dünya genelinde 262 milyon astım hastası bulunuyor.

Uzmanlar çocuk astımının küresel bir salgına dönüşmeden kontrol altına alınması gerektiğine dikkati çekiyor.

[UHA Haber Ajansı, 07 Ocak 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.