enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti

Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
4 Şubat 2026
9
A+
A-

* Bill Clinton, 1990’ların sonu ve 2000’lerin başında Epstein ile ilişkisi bilinen birçok nüfuzlu isimden biri olarak öne çıkıyor.

* İşte detay!

UHA / İnternational News Agency

WASHINGTON, 04 ŞUBAT 2026 –  UHA / İnternational News Agency’n EuroNews’e dayandırdığı AP kaynaklı haberine göre, Eski ABD Başkanı Bill Clinton ile eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, cezaevinde hayatını kaybeden cinsel suçlu Jeffrey Epstein’la ilgili olarak ABD Temsilciler Meclisi’nde yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermeyi kabul etti. Karar, Kongre’ye saygısızlık (contempt of Congress) oylaması öncesinde alındı.

Temsilciler Meclisi Denetim Komitesi Başkanı olan Cumhuriyetçi Kongre üyesi James Comer, pazartesi akşamı Clintonlar hakkında Kongre’ye saygısızlık suçlamalarının sürdürülmesi için baskı yapmayı sürdürdü. Comer, Clintonların Kongre celplerine uymadığını savunuyor.

Clintonların avukatları, Denetim Komitesi personeline gönderdikleri e-postada, Bill ve Hillary Clinton’ın Comer’ın taleplerini kabul ettiğini ve “karşılıklı olarak uygun tarihlerde ifade vermeye hazır olduklarını” bildirdi. Ancak avukatlar, buna karşılık Comer’ın Kongre’ye saygısızlık sürecini durdurmasını talep etti.

Comer ise henüz suçlamalardan vazgeçilmediğini, anlaşmanın kesinleşmediğini söyledi. “Yazılı bir anlaşmamız yok,” diyen Comer, Clintonların teklifine açık olduğunu ancak bunun “ne söylediklerine bağlı” olduğunu ifade etti.

Kongre’ye saygısızlık suçlamaları, Temsilciler Meclisi’nden geçmesi ve ABD Adalet Bakanlığı tarafından başarıyla kovuşturulması halinde, Clintonlar için ciddi para cezaları hatta hapis cezası riski doğurabiliyor.

Son dakika müzakereleri, Cumhuriyetçilerin Kongre’ye saygısızlık karar tasarısını Temsilciler Meclisi Kurallar Komitesi’nden geçirmeye hazırlandığı sırada yaşandı. Bu adım, eski bir ABD başkanının Kongre’ye saygısızlıkla suçlanması ve hapis tehdidiyle karşı karşıya kalması açısından Kongre tarihinde bir ilk olabilir.

Comer ile Clintonlar arasında ifade şartları görüşülürken, Kurallar Komitesi söz konusu karar tasarısını erteledi. Comer, daha önce Clintonların avukatlarının sunduğu; Bill Clinton’ın dört saatlik yazılı tutanaklı bir mülakata katılması ve Hillary Clinton’ın yeminli yazılı beyan vermesi önerisini reddetmiş, her iki ismin de yeminli ifade vermesinde ısrar etmişti.

Clintonlar, yasal Kongre celplerinin şartlarını dikte edemez,” diyen Comer, komitenin taleplerinin açık olduğunu vurguladı.

Denetim Komitesi, ağustos ayında Epstein ve bağlantılarıyla ilgili soruşturma başlatarak Clintonlar hakkında ifade celbi çıkarmıştı. Clintonlar aylar boyunca bu celplere direndi, avukatları da celplerin geçerliliğini tartışmaya açtı. Ancak Comer’ın Kongre’ye saygısızlık sürecini başlatma tehdidinin ardından taraflar uzlaşma arayışına girdi.

Eski Başkan Bill Clinton ve eşi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton

Eski Başkan Bill Clinton ve eşi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton LM Otero/Copyright 2024 The AP. All rights reserved

Cumhuriyetçilerin kontrolündeki komite geçen ay Bill Clinton hakkında cezai Kongre’ye saygısızlık suçlamalarını ilerletme kararı aldı. Komitedeki 21 Demokrat üyeden dokuzu, Epstein soruşturmasında “tam şeffaflık” gerekçesiyle Cumhuriyetçilerle birlikte oy kullandı. Üç Demokrat üye de Hillary Clinton’a yönelik suçlamaların ilerletilmesini destekledi.

Bill Clinton’ın Epstein ile ilişkisi, Epstein’ın 2019 yılında New York’taki bir cezaevinde yargılanmayı beklerken intihar ederek ölmesinin ardından yeniden gündeme geldi. Clinton, 1990’ların sonu ve 2000’lerin başında Epstein ile ilişkisi bilinen birçok nüfuzlu isimden biri olarak öne çıkıyor. Ancak Clinton, Epstein’la ilişkileri kapsamında herhangi bir suçlamayla karşı karşıya değil.

Clintonlar ise Comer’ı soruşturmayı siyasallaştırmakla suçluyor. Ayrıca Trump yönetiminin, Adalet Bakanlığı’nın Epstein dosyalarını Kongre’ye sunmadaki gecikmelerinden sorumlu tutulmadığını savunuyorlar.

Ek kaynaklar • AP
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.