enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Çin’de Nüfusun Yüzde 80’i Enfekte Oldu”

“Çin’de Nüfusun Yüzde 80’i Enfekte Oldu”
23 Ocak 2023
730
A+
A-

Üst düzey bir yetkili hali hazırda Çin’de nüfusun yüzde’80’inin COVID-19 virüsüne yakalandığını dolayısıyla önümüzdeki 2-3 ay içerisinde salgında bir sıçrama beklemediklerini söyledi.

Reuters to launch subscriber news service - Flashes & FlamesTürkuaz Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘Reuters’ kaynaklı haberine göre, Çin Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezi Şefi Wu Zunyou, yaptığı açıklamada, ülkede kısıtlamaların kalkmasının ardından yayılan salgının nüfüsun yüzde 80’ine ulaştığını dolayısıyla yeni bir sıçrama beklemediklerini söyledi. Özellikle ülkede yeni ay yılı kutlamaları nedeniyle yüz milyonlarca kişinin seyahat etmesi nedeniyle salgının ülkenin her tarafına yayıldığını dolayısıyla yeni bir dalga beklemediklerini ifade etti.

Çin’de 3 yıldır devam eden COVID-19 kısıtlamalarının ülkede yoğun protestoların ardından kaldırılması ve yeni ay yılı nedeniyle yüz milyonlarca kişi dünyanın en büyük seyahat hareketlerinden birini gerçekleştirdi. Bu durumun ülkenin kırsal kesimlerinde de salgının yayılmasını hızlandırdığına dikkat çekiliyor.

Perşembe günü de Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, hastanelere yatış konusunda da tepe noktanın aşıldığını duyurmuştu.

Salgının başından buy ana gerçek verileri açıklamamakla itham edilen Çin, 12 ocak haftasında bugüne dek COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 60 bini geçtiğini duyurdu.

Ancak uzmanlar gerek kırsal bölgelerden gelen eksik veriler gerekse salgın yüzünden hastanede değil evlerinde hayatını kaybeden kişiler de göz önüne alındığında can kaybı sayısının çok daha yüksek
olduğunu tahmin ediyorlar.

[UHA Haber Ajansı, 23 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.