enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cibuti Ambouli Barajı’nın resmi açılışı yapıldı

Cibuti Ambouli Barajı’nın resmi açılışı yapıldı
9 Şubat 2024
43
A+
A-

Türkiye-Cibuti  Karma  Ekonomik  Komisyonu  (KEK)  5.  Dönem Toplantısı kapsamında Türkiye tarafından tamamlanan Cibuti Ambouli Barajı’nın resmi açılışı da gerçekleştirildi.

UHA / İnternational News Agency

undefined

Cibuti Ambouli Barajı’nın resmi açılış törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdülkadir Uraloğlu, Türkiye’nin Cibuti Büyükelçisi ve Cibuti makamları, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Aydoğan ve Barajlar Daire Başkanı İsmail Karabulut da iştirak etti.

Türkiye ve Cibuti arasındaki mevcut dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi ve su alanında işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında DSİ tarafından inşa edilen Ambouli-Dostluk Barajı Cibuti’nin ilk barajı oldu.

Ambouli Dostluk Barajı, Cibuti Cumhuriyeti başkenti Cibuti’nin, 22 km batısında Ambouli deresi üzerinde yer alıyor. Ambouli Dostluk Barajı’yla, mansabında bulunan başkent Cibuti’nin taşkından korunması ve yeraltı suyunun beslenmesi amaçlanıyor.

Baraj İnşaatına ilişkin hibe anlaşması 24.07.2016 tarihinde Cibuti Hükümeti Ekonomi ve Maliye Bakanı ile Büyükelçimiz tarafından imzalanmıştı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü

Temelden yüksekliği 55 metre olan ve 14 milyon metreküp depolama hacmi bulunan Ambouli-Dostluk Barajı’nın yapımına 2017 yılında başlandı, 2020 yılında tamamlanan barajda 20-24.12.2021 tarihleri arasında kabul ve teslim işlemleri gerçekleştirilmişti.

Ambouli Dostluk Barajı, Cibuti nüfusunun yüzde 75’nin yaşadığı aynı isimli, Ambouli Deresini taşkınlarından koruyacak.

30 Eylül 2019 ve son olarak 2 Ocak 2023 tarihinde Cibuti’de son  yılların en yoğun yağışları yaşanmış olup, yaklaşık 1000 m3/s’lik  debiye sahip taşkınlardan başkenti korumuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.