enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:42 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:32 Hollanda’dan Mektup Var!
00:21 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:10 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
20:57 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cibuti Ambouli Barajı’nın resmi açılışı yapıldı

Cibuti Ambouli Barajı’nın resmi açılışı yapıldı
9 Şubat 2024
15
A+
A-

Türkiye-Cibuti  Karma  Ekonomik  Komisyonu  (KEK)  5.  Dönem Toplantısı kapsamında Türkiye tarafından tamamlanan Cibuti Ambouli Barajı’nın resmi açılışı da gerçekleştirildi.

UHA / İnternational News Agency

undefined

Cibuti Ambouli Barajı’nın resmi açılış törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdülkadir Uraloğlu, Türkiye’nin Cibuti Büyükelçisi ve Cibuti makamları, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Aydoğan ve Barajlar Daire Başkanı İsmail Karabulut da iştirak etti.

Türkiye ve Cibuti arasındaki mevcut dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi ve su alanında işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında DSİ tarafından inşa edilen Ambouli-Dostluk Barajı Cibuti’nin ilk barajı oldu.

Ambouli Dostluk Barajı, Cibuti Cumhuriyeti başkenti Cibuti’nin, 22 km batısında Ambouli deresi üzerinde yer alıyor. Ambouli Dostluk Barajı’yla, mansabında bulunan başkent Cibuti’nin taşkından korunması ve yeraltı suyunun beslenmesi amaçlanıyor.

Baraj İnşaatına ilişkin hibe anlaşması 24.07.2016 tarihinde Cibuti Hükümeti Ekonomi ve Maliye Bakanı ile Büyükelçimiz tarafından imzalanmıştı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü

Temelden yüksekliği 55 metre olan ve 14 milyon metreküp depolama hacmi bulunan Ambouli-Dostluk Barajı’nın yapımına 2017 yılında başlandı, 2020 yılında tamamlanan barajda 20-24.12.2021 tarihleri arasında kabul ve teslim işlemleri gerçekleştirilmişti.

Ambouli Dostluk Barajı, Cibuti nüfusunun yüzde 75’nin yaşadığı aynı isimli, Ambouli Deresini taşkınlarından koruyacak.

30 Eylül 2019 ve son olarak 2 Ocak 2023 tarihinde Cibuti’de son  yılların en yoğun yağışları yaşanmış olup, yaklaşık 1000 m3/s’lik  debiye sahip taşkınlardan başkenti korumuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.