enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’de İstanbul il başkanı adaylığı için kriz devam ediyor

CHP’de İstanbul il başkanı adaylığı için kriz devam ediyor
21 Eylül 2023
11
A+
A-

* Kurultay hazırlıklarının sürdüğü CHP’de il kongreleri de devam ediyor.

* Ekimde yapılacak İstanbul il kongresi için henüz bir isim üzerinde uzlaşılamadı.

* İl başkan adaylı için isim dayatılmasına İstanbul ilçe başkanlarının itiraz edebileceği öne sürülüyor.

UHA / İnternational News Agency

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 38. Olağan Kurultay için takvim işliyor. İstanbul il başkanı adayı krizi ise hala devam ediyor. 8 Ekim’de yapılacak il kongresinde bir isim üzerinde anlaşmanın zor olduğu ifade ediliyor. Çok adaylı yarış olacağı fikri öne çıkıyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta 39 ilçe başkanıyla yaptığı toplantıda, “il başkan adayına, ilçe başkanları karar versin” görüşünün öne çıktığı belirtiliyor. Henüz adayın ismi konusunda uzlaşılamadığı kaydediliyor.

“İsim dayatılırsa kabul etmeyiz”

Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun davet edilmediği toplantıda, bazı ilçe başkanlarının “İsim dayatılırsa kabul etmeyiz” dediği iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu ile ikinci kez buluşması beklenen ilçe başkanlarının, İmamoğlu ile ayrıca bir araya gelmesi bekleniyor.

Kulislerde, il başkan adayı olarak Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in isminin öne çıktığı ifade ediliyor. Çelik’i hem İmamoğlu’nun hem de CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın desteklediği kaydediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.