enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:38 Kar lastiği olmayan araçlar, 15 Kasım’dan itibaren yola devam edemeyecek
01:04 Hız sınırı, 14 bin 590 kilometrelik devlet ve il yolunda çalışmalar tamam…
00:51 (TOKİ)’nin, “Yüzyılın Konut Projesi başvuruları, 10 Kasım Pazartesi günü başlıyor…
00:38 Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yüzde 61’i tamamlanan sulama yatırımlarının 2028’e kadar bitirilmesi hedefleniyor.
00:37 İstanbul Ataşehir’deki kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanan 1442 konut ve 121 iş yeri teslim edilecek…
00:35 Ara tatil için son ders zili bugün çalacak
00:35 Bakanlık Gebze’deki 7 katlı binanın çökme nedenini açıkladı
00:29 İletişim Başkanı Duran’dan CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
00:27 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın,30. Taraflar Konferansı’ndaki (COP30) diplomasi trafiği…
00:15 Dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli film festivallerinde TRT rüzgarı esecek
00:06 CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
00:01 İzmir’den haberler!
12:29 TOKİ’den dolandırıcılık uyarısı: Sahte sitelere itibar etmeyin
12:03 CHP’nin bilgi işlem sorumlusu gözaltına alındı
11:42 Romanya, eğitim amaçlı Hollanda’dan 18 adet F-16 savaş uçağı satın aldı…
00:11 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2026 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı.
00:52 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
00:49 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:39 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:37 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, demokrasi mücadelesi için tüm kesimleri birlik olmaya çağırdı

CHP mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, demokrasi mücadelesi için tüm kesimleri birlik olmaya çağırdı
22 Mayıs 2022
296
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / Cumhuriyet Halk Partisi’nin ‘Milletin Sesi’ sloganıyla İstanbul Maltepe Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, herkesi demokrasi ve adalet mücadelesinde birlik olmaya çağırdı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘EuroNews’den aktardığı haberine göre, CHP’nin Bursa’da düzenlemeyi planladığı mitingi CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının onanmasının ardından İstanbul’a alınmıştı.

Mitingde toplumun farklı kesimlerden vatandaşlar sahneye çıkarak düşüncelerini dile getirdi. Mitinge İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi CHP’li belediye başkanları da katıldı.

Miting öncesi euronews’e konuşan CHP’nin Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, mitingde protokol olmayacağını, tüm partililerin alanda vatandaşlarla birlikte olacağını söylemişti.

CHP
CHP’nin Maltepe’de düzenlediği miting 

‘Umudumuzu asla yitirmeyeceğiz’ diyerek konuşmasına başlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun  konuşmasından öne çıkan ifadeleri şöyle:

  • “Az kaldı. Bu kentin sokaklarında üniversitelerinde özgürce kucaklaşacağız. Benden önce halkımızın çığlığını dinlediniz. Birileri insanları korkuyla sindirmek istiyor. Bu korku ikliminin aparatlarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Yargı, mafya, uyuşturucu kaçakçıları, paramiliter gruplar yapıyor. 5’li çeteler, yandaş medya ve beslemeleri, insan kaçakçıları, silah kaçakçıları. Hepsi birikte çalışıyor. Bunların tek amacı var, korku iklimi yaratmak. Bunu hem siyasi hem finansal açıdan nemalanmak için yapıyorlar. Yani sizi korkutarak bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar. O giderse kaos olur algısı yerleştirmeye çalışıyorlar. Bu algıyı beslemek için insanları tutukluyorlar. Tweet attılar diye liseli çocukları okuldan alıyorlar. Doğayı savunan aktivisti, bebekleri annelerinden ayırıyorlar. Şimdi bir adım daha atıp partileri kapatmaya hazırlanıyorlar. Konserleri yasaklamaya çalışıyorlar. Bu ülkenin ulu çınarı olan sanatçıları mahkeme salonunda süründürüyorlar.”
  • “Kullanışlı aparatlarla kavga edeceğiz. Sonuna kadar edeceğiz ve kazanacağız. Söz veriyorum biz kazanacağız. Sevgili İstanbullular, Saray’ın üstünü örtmek istediği ekonomik krizin acı gerçeklerini halkımızdan dinlediniz. Halkımız ağır bir ekonomik buhranın içinde. Bu, hakka hukuka sırt çevirmenin sonucudur.”
  • “Ağızlarını açtıklarında ‘yok efendim 2023’, ‘yok efendim 2053’, ‘yok efendim Almanya bizi kıskanıyor’, ‘yok efendim Japonya bizi kıskanıyor’, ‘yok efendim anlaşmalarda gizli maddeler var’. Bunların hepsi yalan. Az kaldı sevgili İstanbullu kardeşim. Uzun zamandır değişim rüzgarları esiyor. Türkiye değişime hazır. Esnafı, sanayicisi, tüccarı bu değişime hazır. Her şeyden önemlisi bu değişime gençler hazır, kadınlar hazır.”
  • “Ekonomiyi yeniden inşa etmek zorundayız, yolsuzluk yapan, kul hakkı yiyenlerin kafasına inmek zorundayız. Yetkiyi aldığımız andan itibaren 5’li çetenin tamamının defterini dürmek zorundayız.”
  • “Bu 5’li çetelerin kurduğu düzeni bozacağız. Kan emicileri sırtımızdan söküp atacağız. 5’li çetelere, mafyalara, baronlara seslerini çıkarmayanlar, onlarla iş tutanlar, iyilikte yarışan belediyelerimize baskı kuruyorlar. Halka hizmetini engellemeye çalışyorlar ama belediye başkanlarımız, bütün baskıları, kumpasları aşarak halka hizmetlerini sürdürüyorlar ve sürdürecekler.”
  • “Bu düzen haramilerin düzeni. Milyonların sesi olmak için bir hafta karanlıkta kaldım. Ben neoliberalizme karşıyım. Bırakın halkı sömüren sömürsün piyasa kendi dengesini bulur söylemine karşıyım. Türkiye’de toplumun belleğine yerleştirilen bu anlayış köleleştirmeye dönüştü. İnsanların geçim kaynaklarını korumak için devletin müdahil olması gerektiğine inanıyorum.”
  • “Suçla mücadaleye inanıyorum. İki kadın gazeteci, sadece işlerini yaptıkları için tehdit ediliyor. Paramiliterlere, uyuşturucu baronlarına, kendini derin devlet olarak gören müptezellere sesleniyorum: Bu gazetecilerin tırnağına zarar gelirse siz kendinizi unutun. Sevgili halkım, ben suçla mücadeleye inanıyorum. Organize suçların hepsini bu toplumdan söküp atacağız.”
  • “Özellikle Afganların, Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmeleri gerektiğine inanıyorum. Yol geçen hanına dönen bu sınırları koruyamayanlar devleti yönetemezler. 8 milyon kişiyi plansız programsız başımıza indirdiler. Sosyal, kültürel, ekonomik olarak bu yük taşınamıyor. Davulla zurnayla göndereceğiz ülkelerine, biz ırkçı değiliz, ırkçılığa karşıyız.”
  • “Geçmişte hangi partiyi desteklediğiniz önemli değil. Demokrasi ve adalet mücadelesini kimseyi ayırmadan, kimseyi dışlamadan hep birlikte bu mücadeleyi vermeliyiz. Toplumun tüm kesimleri insanca yaşayacağız ve hakça bölüşeceğiz.”
  • “İyi olmayı zayıflıkmış gibi gösteriyorlar. Biz birlikte iktidar oluyoruz, ben iktidar oluğumuzda asla değişmeyeceğim. Ben neysem oyum. Nerede durduğumuzu biliyorsunuz. Bunu değiştirmek niyetinde değilim. Unutmayın iyi insan olmayı zayıflık olarak gösterenler, yani bir yüzükle yola çıkanlar bugün milletin celladı haline geldi. Kendi celladınızı seçmeyin. Bu şov dünyası değil bir demokrasi arayışı.”
  • “Diyorlar ki CHP de geçmişte öyle yaptı şöyle yaptı, biz bugün çok mükemmel parti iddiasında değiliz ama biz hatalarımızdan ders çıkaran bir partiyiz. Kendimizi düzeltmek için çok çaba harcıyoruz. Mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz. Ülkeye kardeşliği getirmeye talibiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir dünyayı yeniden inşa etmek. Bu söylediklerimize inanıyorsanız bize katılın.”

[UHA Haber Ajansı, 22 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.