enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, Kocaelispor’a Uygulanan Deplasman Yasağını Meclis Genel Kuruluna Taşıdı!  

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, Kocaelispor’a Uygulanan Deplasman Yasağını Meclis Genel Kuruluna Taşıdı!  
3 Kasım 2023
11
A+
A-

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Trendyol 1. Lig’de mücadele eden ve Süper Lig’e çıkmayı hedefleyen Kocaelispor’un ve taraftarın yanında olduklarını belirterek, Kocaelispor’a Uygulanan deplasman yasağını eleştirdi.

UHA / İnternational News Agency

Prof. Dr. Mühip Kanko, konuyu Meclis Genel Kuruluna taşıyarak, Prof. Dr. Mühip Kanko (@kanko_muhip) / X “Kocaelispor taraftarımızın deplasmana gitmesi en doğal hakkıdır, yasaklarla bu hakkı kimse taraftarın elinden almamalıdır!”  dedi.

Milletvekili Prof. Dr. Kanko, yarın Göztepe-Kocaelispor arasında oynayacak olan müsabakaya Kocaelispor taraftarının gitmemesi yönünde alına karara dikkat çekerek, “Trendyol 1. Lig’de mücadele eden ve Süper Lig’e çıkmayı hedefleyen Kocaelispor’umuza yönelik deplasman yasağı konulması taraftarı olduğu gibi bizleri de üzmüştür. Zorlu ekonomik koşullara rağmen taraftarının destekleri sayesinde ayakta kalmaya çalışan Kocaelispor gibi anadolu kulüplerimize yönelik yıldırma ve yasaklamalar kabul edilebilir değildir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaelispor taraftarına uygulanan deplasman yasalığıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; 

Hodri Meydan “Asla kabul etmiyoruz” - SporHodri Meydan Grubu” dediğimiz taraftar grubunun gündeme taşıdığı bir sorundan bahsetmek istiyorum. 1. Lig’de mücadele eden Kocaelispor bu hafta İzmir temsilcilerinden Göztepe’yle karşılaşacak ancak geçtiğimiz haftalarda İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla Kocaelispor-Göztepe müsabakasına deplasman yasağı getirilmiştir. Başarıları sayesinde 1. Lig’e yükselen Kocaelispor ve taraftarı, bugünleri büyük bir heyecanla beklemiş, bugün de takımlarıyla birlikte il il, yöre yöre, gece gündüz, kar kış demeden özlemiş olduğu deplasman yolculuklarına devam etme iradesine sahip olmak istemektedirler. İşte, tam da böyle bir dönemde İzmir İl Spor Güvenlik Kurulunun mesnetsiz kararının takdirini de Türk sporu kamuoyuna bırakıyorum. Birçok köklü Anadolu kulübünün çeşitli taraftar kulüpleri desteğiyle ayakta kalmaya çalıştığı şu günlerde, çeşitli engellerle yıldırılan taraftar grupları uygulanan yasaklar karşısında takımlarından ayrı kalarak Türk futbolunu seyirci zevkinden alıkoymuş ve mahrum bırakmıştır. 

    Şu anda Kocaelispor’da futbol oynamış olan bir vekilimiz de var, MHP’de Sayın Saffet Sancaklı var. Futbol müsabakalarının seyirciyle coşku içinde geçmesinin sadece İstanbul takımlarının hakkının olmadığını, tüm Anadolu takımlarının hakkı olduğunu belirtiyor, yöneticileri bu karardan dönmeye davet ediyoruz” dedi.

 ***

Ataner Yüce - (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

Ataner YÜCE, uhahaberajansi.com-Haber Editörü
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.