enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:39 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:38 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:25 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:23 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:07 UHA / İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, “AK Parti Hükümetlerimiz döneminde eğitime 750 milyar TL’nin üzerinde de yatırım yaptık”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, “AK Parti Hükümetlerimiz döneminde eğitime 750 milyar TL’nin üzerinde de yatırım yaptık”
15 Ekim 2023
142
A+
A-

Kayseri’de eğitim ve sağlık alanında yapılan açılışlara katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, eğitime ve bilime yapılan yatırımınen hayırlı yatırım olduğunu ifade ederek, “Bizlerin hükümet olarak eğitim noktasında çok ciddi bir emeğimiz var. 2002-2003 yıllarında 10 milyar lira civarında bütçe varken 2022 yılında 275 milyar lira civarında bir bütçeyle geldik ve 750 milyar liranın üzerinde de yatırım yaptık.” dedi. 

BAKAN ÖZHASEKİ: “AK PARTİ HÜKÜMETLERİNDE EĞİTİME YAPILAN YATIRIM 750 MİLYAR TL’Yİ AŞTI”

UHA / İnternational News Agency

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri’de düzenlenen açılışlara ve çeşitli etkinliklere katıldı.

Bakan Özhaseki, ilk olarak ‘Türkiye Yüzyılında Yeşil Dönüşüm Zirvesi’ne ardından da hayırseverlerin işbirliği ile yapılan İbrahim Kendiroğlu İlkokulu’nun açılışı ile Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi ile Süheyla Kantarcı Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılışlarına katıldı.

Kayseri’nin hayırseverliğiyle anılmaya devam ettiğini dile getiren Bakan Özhaseki, “Hayırseverlikte şampiyon Kayseri. Ama hayır işleme noktasında bütün şehirler bizi geçsin, asla kıskanmayız.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’MİZİ DEPREME HAZIRLAMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Hayırsever Nevzat Kendiroğlu’nun vefat eden oğlu İbrahim Kendiroğlu adına yaptırdığı okulun açılışında konuşan Bakan Özhaseki, “Eskişehir Bağları’ndaki dostlarım, sizleri unutmadım. Benim Ankara’da biraz işim ağır. Depremden dolayı da gece gündüz o bölgelerdeyim. Çünkü 850 bine yakın ev ve iş yeri yıkıldı. Onları yapmaya çalışıyorum bir taraftan. Bunun dışında Türkiye’mizi de depremi hazırlamaya gayret ediyoruz.” dedi.

“EN HAYIRLI YATIRIM EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDIR” 

Bakan Özhaseki, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi ve hayırseverler tarafından yaptırılan Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi ile Melikgazi Belediyesi ve hayırseverler tarafından yaptırılan Süheyla Kantarcı Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmasında bilime ve eğitime yapılan yatırımın önemine değinen Bakan Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti: “Hayırseverlikte şampiyon Kayseri. Ama hayır işleme noktasında bütün şehirler bizi geçsin, asla kıskanmayız. En güzel hayır, eğitime yapılan yatırımdır. Eğitime yapılan yatırım bambaşkadır. Yıllardır da bizlerin hükümet olarak eğitim noktasında çok ciddi bir emeğimiz var. 2002-2003yıllarında 10 milyar TL civarında bir bütçe varken 2022 yılında 275 milyar TL civarında bir bütçeyle geldik. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde eğitime 750 milyar TL’nin üzerinde de yatırım yaptık. İnşallah bundan sonra da eğitim alnında yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

BAKAN ÖZHASEKİ: “AK PARTİ HÜKÜMETLERİNDE EĞİTİME YAPILAN YATIRIM 750 MİLYAR TL’Yİ AŞTI”

30 YILLIK MÜCADELENİN ÜRÜNÜ

Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesince 2007 yılında tamamlanarak işletme, bakım ve onarım sorumluluğu Talas Belediyesine devredilen 50 bin metrekarelik alana sahip Ali Dağ Mesire Alanının yenileme ve genişletme çalışmaları için düzenlenen programa da katıldı.

Bakan Özhaseki, 50 milyon lira harcanarak yapılan Ali Dağ Mesire Alanı için Kayseri Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletti. Kayseri’de her daim açılışlar yaptıklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, “1994’ten itibaren Kayseri’de bir devrim başladı. Çünkü zamanın ruhunu okuyarak şehirleri gerçeğe hazırlamak gerekir. Elbette ki şehirlerin geleceği, o şehirlerdeki yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Binlerce insanın emeği olduğu gibi, naçizane bu fakirin de bu çalışmalarda emeği vardır.” diye konuştu.

“EN ÖNEMLİ MÜCADELEMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜR”

6 Şubat depremlerinden sonra sürdürülen çalışmaları anlatan Bakan Özhaseki, şöyle konuştu: “En önemli mücadelemiz kentsel dönüşümdür. Türkiye’deki yapı stokumuzu güçlü hale getirmeye çalışıyoruz. Yeni yasayı da TBMM’ye sevk ettik, önümüzdeki günlerde inşallah çıkaracağız. Çok hızlı vaziyette tüm illerimizi elden geçirerek konutlarımızı, iş yerlerimizi sağlıklı hale getireceğiz. Deprem olduğunda inşallah sağlıklı bir vaziyette, güvenli bir vaziyette, evlerimizde, konutlarımızda, iş yerlerimizde hayatımıza devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.