enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:11 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:08 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
00:06 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Camiler ve Din Görevlileri Haftası bugün başlıyor

Camiler ve Din Görevlileri Haftası bugün başlıyor
30 Eylül 2021
309
A+
A-

UHA HABER / Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ açılış programı bu yıl Edirne Selimiye Camii’nde gerçekleşecek. Programın açılışını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yapacak.

Mustafa Kemal AtatürkCamiler ve Din Görevlileri Haftası, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla başlıyorDiyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen, ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ açılış programı, bu yıl Edirne Selimiye Camii’nde gerçekleşecek. Programın açılışını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yapacak.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen haftanın bu yılki teması “Cami, Din Görevlileri ve Vefa…” oldu.

Açılış etkinlikleri kapsamında Cuma namazı öncesi Selimiye Camii’nde vefat eden din görevlileri, cami yapımına destek olan hayır sahipleri ve cami cemaatinin ruhlarına ithafen “Vefa Mevlidi” okunacak. Saat 16.00’da ise Edirne Camileri ve Selimiye Sempozyumu’nun açılış konferansı gerçekleştirilecek.

Edirne Trakya Üniversitesi Balşkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek konferansı Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman verecek. Dört oturumdan oluşan sempozyumda 20 konuşmacı 16 tebliğ sunacak.

Hafta boyunca Türkiye geneli il ve ilçe müftülükleri konferanslar, tv programları, dijital mecralardan yayınlar ile mevlit ve Kur’an-ı Kerim tilavetlerinden oluşan programlar düzenleyecek. Emekli din görevlileri ziyaret edilecek.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın temasıyla ilgili konu başlıklarının detayları ‘camilerhaftasi.diyanet.gov.tr’ internet adresinden de yayınlandı.

[UHA Haber Ajansı, 30 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.