enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:59 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:34 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:13 CHP kurultayı davası ertelendi
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
00:23 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
00:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
00:14 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait 5 milyon değerinde kıymetli eşya ele geçirildi
00:10 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
00:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
12:07 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
10:45 Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Karabacak, İstanbul’da 4. Tarım Ekosistem Buluşması’na katıldı
09:52 Kabine bugün toplanacak
06:54 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
00:45 PSG, Inter Miami’yi farklı geçti
00:33 Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay: “Balkanların refah ve istikrarı için yeni köprüler inşa etmede gençlerin ve kadınların rolü önemli!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Boşnak lider: Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü var

Boşnak lider: Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü var
14 Temmuz 2022
950
A+
A-

15 Temmuz

SARAYBOSNA – UHA HABER / Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü olduğunu söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti.

Londra’da Srebrenista’daki soykırımın 27’nci yıl dönümü kapsamında düzenlenen “Srebrenitsa’yı Hatırlamak” konulu etkinliğe katıldığını belirten Dzaferovic, “İngiltere, soykırımın yıl dönümünde hem devlet düzeyinde anma programı düzenleyen hem okullarda öğreten ülkelerden. Önemli olan Srebrenitsa’da soykırım yaşandığını bütün dünyaya anlatmak.” dedi.

“Türkiye her zaman Bosna Hersek’in dostu”

Dzaferovic, Türkiye’nin Bosna Hersek’in her zaman dostu olduğunu vurgulayarak, “Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı ve istikrar sağlayıcı bir rolü var. Bosna Hersek’in Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelik süreçlerini destekliyor. Bu destek bizim için son derece önemli.” diye konuştu.

İngiltere’nin de Bosna Hersek’in dostu olduğunu dile getiren Dzaferovic, “İngiltere Bosna Hersek kurumlarının arkasında durdu her zaman. Bosna Hersek’in AB ve NATO üyelik yolunda verdiği destek için de minnettarız.” ifadelerini kullandı.

Advertisement

Dzaferovic, Londra’da birçok görüşme gerçekleştirdiğini anlatarak, “İngiltere dünyada önemli güçlerden biri. Bosna Hersek’te yaşanan savaşı (1992-1995) sonlandıran Dayton Barış Antlaşması’nın da şahitlerinden biri. İngiltere de ABD gibi Bosna Hersek’te huzursuzluk çıkaranlara yaptırım kararı aldı.” değerlendirmesinde bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 14 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.