enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bolsonaro “tartışmalı” sosyal medya kararnamesini imzaladı

Bolsonaro “tartışmalı” sosyal medya kararnamesini imzaladı
7 Eylül 2021
353
A+
A-

UHA HABER / Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, sosyal medya platformlarının içerik ve kullanıcı hesaplarını “keyfi olarak” kaldırmasına sınırlama getirecek yeni bir kararname imzaladı.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun basın ofisinden yapılan açıklamaya göre Bolsonaro’nun imzaladığı sosyal medya platformlarının içerik ve kullanıcı hesaplarını “keyfi olarak” kaldırmasına sınırlama getirecek yeni kararname, sosyal medya şirketlerinin hesapları iptal etme veya engellemeleri konusuna “netlik” getiriyor.

Kararnamenin ayrıca “ifade özgürlüğü” kapsamında kullanıcıların yasaklı içeriği tekrar paylaşmasına izin vereceği belirtiliyor.

Bolsonaro’nun bu adımını eleştirenler bu kararın sosyal medyada dezenformasyonla mücadeleyi zayıflatacağını savunuyor. Kararname hemen yürürlüğe girdi ancak kanun haline gelmesi için Kongre tarafından da onaylanması gerekiyor.

Söz konusu adımın, “platformlardaki hesapların, profillerin ve içeriklerin gelişigüzel ve adil olmayan bir şekilde kaldırılmasını engellemek” amacıyla atıldığı belirtildi.

Brasilien | Präsident Jair Bolsonaro Bolsonaro’nun içerikleri kaldırılmıştı

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro ve destekçilerinin sosyal medya hesaplarındaki bazı içerikler koronavirüsle ilgili yanlış bilgi yaydıkları gerekçesiyle kaldırılmıştı. Bolsonaro bu tür adımların “sansür” olduğunu savunuyor.

Yeni kararname ile içerik kaldırmak veya hesapları engellemek için suç işlenmesi ya da şiddeti teşvik etmek gibi  “adil bir gerekçe” gerekeceği belirtiliyor.

Muhalif siyasetçi ve Brezilya internet yasası raportörü Alessandro Molon, kararnamenin iptali için yasal prosedür başlatacaklarını söyledi.

Bolsonaro kararnameyi Brezilya Bağımsızlık Günü arifesinde imzaladı. 7 Eylül Bağımsızlık Günü’nde Bolsonaro yanlılarının sokaklarda kutlama yapması, karşıtlarının da gösteri yapması bekleniyor.

EK Kaynaklar *AFP, rtr

[UHA Haber Ajansı, 07 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.