enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:28 Kıbrıs Sorununda Rusya Kimin Yanında?
19:47 Yavuz Bülent Bakiler’in Ardından!
09:45 Uluslararası Sıfır Atık Forumu, 17-19 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek…
00:41 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, bir dizi program için Kocaeli’ye geldi…
00:30 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Rotary Bölge 2420, 25-26 Dönemi Guvernör Yardımcısı Serhad Bil oldu
00:25 Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, 24 saat içerisinde en az 5 bin saha, hizmet ve insani görevi tamamladı
00:19 ABD Başkanı Trump, 1 Kasım itibarıyla Çin’e şu anda ödediği tarifeye ek olarak yüzde 100 gümrük vergisi getirecek…
00:15 Ankara’da Türkiye-Suriye toplantısı düzenlenecek
00:14 Kocaeli’de vefat eden, spor ve siyaset camiasının bilinen yüzü Sadettin Çıtak, toprağa verildi…
00:08 Anadolu Otoyolu Gerede-Karabük bağlantı yolunda başlatılan bakım onarım çalışması devam ediyor…
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’ye önce ben gideceğim, sonra siz
00:05 Emine Erdoğan’dan Dünya Kız Çocukları Günü paylaşımı
00:03 Mert Hakan’dan iyi haber geldi
00:02 TBMM Milli Savunma Komisyonu Fransa’da
10:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soykırım ortamına dönülmesinin bedeli çok ağır olur
10:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı’nın bir özür borcu yok mu?”
09:19 Karaosmanoğlu önceki dönem bakanlarla hasret giderdi…
08:48 Türkiye’de en sık karşılaşılan ruhsal sorunlar arasında depresyon ve anksiyete bozuklukları bulunuyor
06:31 Otomotiv ihracatı eylülde 3,7 milyar dolar oldu
06:12 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Make A Wish Türkiye / Bir Dilek Tut Derneği Genel Müdürü Özlem Özen oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bölgeye çevre denetim ekipleri sevk edildi…

Bölgeye çevre denetim ekipleri sevk edildi…
12 Ocak 2023
206
A+
A-

Advertisement

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, Bolu’nun Gerede ilçesinden geçen Ulusu Deresi’nde yaşanan kirlilik ihbarları üzere bölgeye çevre denetim ekipleri sevk edildi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Okaner YÜCE’nin haberine göre, yapılan incelemelerin ardından çevre mevzuatında belirtilen usul ve esaslara, sınırlama ve yasaklamalara aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 3 tesise 790 bin TL idari para cezası uygulandı.

Çevre kirliliğine neden olan işletmeler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Bolu’nun Gerede ilçesinden geçen ve Kocaçay diye anılan Ulusu Deresi’ndeki kirliliğe neden olduğu tespit edilen 3 tesise çevre mevzuatında belirtilen usul ve esaslara, sınırlama ve yasaklamalara aykırı faaliyet gösterdiği gerekçesiyle 790 bin TL idari para cezası uygulandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bolu İl Müdürlüğü’ne gelen ihbar üzerine çevre denetim ekipleri bölgeye sevk edildi. Bölgede su kirliliğine neden olabilecek tesislerde kapsamlı bir çevre denetimi gerçekleştirildi.

Denetimlerde Ulusu Deresi’ne deşarj edilen atık suların çevre mevzuatında belirtilen standartların üzerinde bir kirliliğe sahip olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla arıtma tesislerinin çıkışlarından alınan atık su numunelerinin gerekli analizleri yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen çevre laboratuvarlarında yapılan analiz sonuçlarına istinaden, çevre mevzuatında belirtilen usul ve esaslara, sınırlama ve yasaklamalara aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 3 tesise 790 bin TL idari para cezası uygulandı.

Ayrıca çevre kirliliğine neden olduğu tespit edilen işletmeler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında adli işlemlerin başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Gazeteci* Okaner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 12 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.