enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM, Suriye’de muhaliflerin kontrol ettiği bölgede koleraya karşı aşı kampanyası başlattı

BM, Suriye’de muhaliflerin kontrol ettiği bölgede koleraya karşı aşı kampanyası başlattı
8 Mart 2023
337
A+
A-

Suriye’nin kuzeybatısını etkileyen depremlerin ardından kolera tehlikesine karşı muhaliflerin kontrolündeki bölgede aşı kampanyası başlatıldı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Geçen yıl bölgede görülen kolera vakalarının depremin ardından artmasından endişe ediliyor. BM’nin yürüttüğü aşı kampanyası, depremden önce kararlaştırılmıştı.

İdlib sağlık sorumlusu Zuhair Karrat, AFP’ye yaptığı açıklamada 2009 yılından sonra tekrar hortlayan kolera salgınından dolayı Şam rejiminin kontrol etmediği bu bölgede eylül ayından bu yana 26 kişinin can verdiğini bildirdi.

Karrat, yerel yöneticilerin bu bölgede 565 ağır kolera vakası rapor ettiğini aktardı. BM ise ülke genelinde 85 bin şüpheli kolera vakası şikayeti geldiğini duyurdu.

Aşı kampanyası 10 gün sürecek

BM’nin muhaliflerin kontrolündeki bölgede bugün başlattığı aşı kampanyası 10 gün sürecek.

BM yetkilileri daha önce AFP’ye yaptıkları açıklamada, aşı kampanyasında depremden ağır şekilde etkilenen Türkiye sınırına yakın “yüksek riskli bölgeleri” öncelikle hedeflediklerini söylemişti.

Kahramanmaraş merkez depremler Suriye’de 6 binden fazla kişinin ölümüne yol açtı. Deprem yüzünden 10 binden fazla ev ya tamamen yıkıldı ya da oturulamaz hale geldi.

İç savaş yüzünden bölgenin alt yapısının zaten tahrip olması ve depremin etkisine dikkat çeken bölgedeki UNICEF temsilcisi Ammar, “Bütün bu koşullar salgın riskini artırıyor. Savunmasız çocuklar için, kolera ve akut su ishali gibi su kaynaklı hastalıklarda bir artış felakete yol açabilir” diyerek endişelerini dile getirdi.

BM, ocak ayında Suriye’nin kuzeybatısına 1,7 milyon kolera aşısı gönderdi. Suriye’de muhaliflerin kontrol ettiği bölgede 4 milyondan fazla kişi yaşıyor.

Genelde temiz olmayan yiyecek veya sudan bulaşan kolera, ishale ve kusmaya neden oluyor.

BM, depremden önce Suriye’deki su arıtma tesislerinin yaklaşık üçte ikisinin, pompa istasyonlarının yarısının ve su kulelerinin üçte birinin neredeyse 12 yıllık savaş nedeniyle tahrip olduğunu duyurmuştu.

Ek kaynaklar • AFP
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.