enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:13 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Devlet, hukuka aykırı her girişime karşı kararlılıkla gereğini yapacaktır”
09:04 Yeni eğitim öğretim yılında bugün yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen ders başı yapacak.
08:52 CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan olaylar ve sosyal medyada provokatif paylaşım yapanlar hakkında soruşturma
08:34 İletişim Başkanı Duran “Filenin Sultanları”nı kutladı
08:26 Hava savunma doktrininde “tespit, teşhis, takip, önleme ve imha” zincirinin kusursuz işlemesi esastır
06:57 CHP’nin Çok Katmanlı Krizi
06:50 Türkiye Yaşlı Profil Araştırması nedir ve neyi amaçlamaktadır?
07:26 Soykırımcı katil İsrail ordusu Gazze kentine kara saldırılarını genişlettiğini duyurarak bölge halkına “bir an önce kenti terk etmeleri” çağrısında bulundu.
00:57 Kocaeli’in Karamürsel ilçesi modern otogara kavuştu!
00:50 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.
00:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, Bakan Mehmet Şimşek’in uyguladığı yeni vergi zamlarına sert sözlerle tepki gösterdi.
00:47 Dünyanın en prestijli savunma sanayii listesi olarak kabul edilen “Defense News Top 100″de 5 Türk şirketi yer aldı.
00:43 Lokomotif Çocuk Köyü Psikoloğu Saraçoğlu, “Okula uyum sadece okulda değil, evde de başlar”
00:30 TRT ortak yapımı “Filistin 36” Filistin’in Oscar adayı oldu, Toronto’da alkışlarla uğurlandı
00:29 Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye – İspanya Milli Futbol Maçı öncesi ve sonrası, tramvay ve otobüs seferlerinde düzenlemeye gitti…
00:22 Kocaeli’nin spor tarihi bu sempozyumda
00:14 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, 2025 FIVB Dünya Şampiyonası’nda A Milli Basketbol Takımı’nı tebrik etti
00:09 Prof. Dr. Güven Arıklı, gerçekleri görme vakti; Duygularla değil, Akılla Yol Almalıyız!
00:07 Şanghay Perspektifinden Çok Kutupluluk: Türkiye–Çin İlişkileri
00:04 Büyüleyici Bir An: Lahey Büyükelçimiz Fatma Ceren YAZGAN Hollanda Kralı önünde göz kamaştırdı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM raporu: Fransa’nın saldırısında 19 sivil öldü

BM raporu: Fransa’nın saldırısında 19 sivil öldü
31 Mart 2021
505
A+
A-

UHA HABER / Fransa’nın Mali’deki hava saldırısında 19 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. BM raporunda düğün için toplanan kalabalığın hedef alındığı belirtilirken Fransa suçlamayı reddetti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre,Fransa’nın Afrika’nın batısındaki Mali’de bir düğün alayına düzenlediği hava saldırısında 19 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Fransız AFP haber ajansının ulaştığı Birleşmiş Milletler (BM) raporunda, olayın 3 Ocak’ta Bounti köyünde gerçekleştiği, köy sakinlerinin bir düğün alayının hedef alındığını bildirdiği kaydedildi.

BM’nin Mali’deki misyonu MINUSMA’nın başlattığı inceleme sonucunda hazırlanan raporda, köyde olay günü bir düğün kutlaması yapıldığının ve hedef alınan yerde 100 kadar sivilin bulunduğunun saptandığı ifade edildi.

Raporda ayrıca düğün alayı içinde cihatçı Katiba Serma örgütüne mensup olduğu düşünülen beş silahlı kişinin de bulunduğu ve saldırıda 19’u sivil olmak üzere 22 kişinin öldüğü belirtildi.

Fransa: Cihatçıları vurduk

Fransa ise rapora tepki göstererek söz konusu tarihte Bounti’de bir düğün olmadığını, hava saldırısında sivillerin değil cihatçıların öldürüldüğünü savundu.

Fransa Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda “bir silahlı terör örgütünün” tespit edilerek hedef alındığı ve BM raporunun metodolojisi hakkında çeşitli soru işaretleri bulunduğu kaydedildi.

115 kişiyle yapılan mülakatlara dayanan BM raporunda Malili ve Fransız yetkililer olayla ilgili bağımsız, inanılır ve şeffaf bir soruşturma yürütmeye çağrıldı.

AdvertisementGeçen hafta da benzer bir olay yaşandı

25 Mart’ta da ülkenin kuzeydoğusunda Fransız savaş uçaklarının düzenlediği bir saldırıda 6 kişi ölmüştü. Fransa cihatçıları hedef aldığını açıklarken bölge sakinleri saldırıda ölenlerin genç avcılar olduğunu iddia etmişti.

Mali’nin kuzeyinde 2012 yılında başlayan İslamcı ayaklanma, daha sonra ülkenin orta kesimleri ile komşu Burkina Faso ve Nijer’e yayılmış; eski sömürgeci güç olan Fransa, Mali’deki radikal İslamcı güçleri geri püskürtmek üzere 2013’te askeri müdahalede bulunmuştu. Fransa’nın bölgede halen yaklaşık 5 bin 100 askeri bulunuyor.

[UHA Haber Ajansı, 31 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.