enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bir darbecinin ibretlik sonu

Bir darbecinin ibretlik sonu
24 Aralık 2022
214
A+
A-

STAR Gazetesi Köşe Yazarı Yakup KÖSE, ‘Bir darbecinin ibretlik sonu’ başlıklı yazısında, “Türkiye’de bir ilk oldu; 28 Şubat cuntasının askeri kanadında yer alan Korgeneral Vural Avar cezaevinde öldü” şeklinde duyurdu.

İstanbul'da zafer buluşması - Yazarlar - Yakup KÖSE | STAR“Bildiğim kadarıyla Türkiye’de cezaevinde cezasını yatarken ölen ilk darbeci Vural Avar oldu” diye yazan Yakup KÖSE, “Mâlûmunuz ülkemizde darbe yapmayı becerenler, yüzbinlerce insanın hayatını karartmasına rağmen paşalar gibi yaşayıp ahirete intikal ediyorlardı. Kabre de şaşalı törenle konuluyordu” diye yazdı.

Yakup KÖSE yazısında, bu sefer böyle olmadığını hatırlatıyor ve 28 Şubat darbe cuntasının askeri kanadında yer almaktan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırılan Korgeneral Vural Avar’ın 85 yaşında Sincan Cezaevi’nde emaneti sahibine teslim ettiğini ifade etti.

Darbecilikten hüküm giyen Avar’ın rütbelerinin de söküldüğünü aktaran Yakup KÖSE, bu sebepten Avar’a resmi uğurlama töreninin de yapılamadığına dikkat çekti.

“Ankara Kocatepe Camii’ndeki cenaze namazına Vural’ın ailesi ve arkadaşları dışında CHP’liler de katıldı” diyen KÖSE, bir darbecinin cenazesine katılmaktan imtina etmeyenler arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da bulunduğuna vurgu yaptı.

STAR Gazetesi Köşe Yazarı Yakup KÖSE, şunları aktardı:

“Fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla darbeci Vural’ın cenazesine katılan üst düzey CHP’li isimler şunlar: CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Ali Haydar Hakverdi, Murat Bakan, Levent Gök, Utku Çakırözer, Sezgin Tanrıkulu.”

CHP’nin başına müstehcen kasetten ataması yapılan Kemal Kılıçdaroğlu 28 Şubat mağdurlarıyla helalleşmekten bahsederken 28 Şubat darbecisinin cenazesinde partisi üst düzeyde temsil edildiğini yazısında dile getiren Yakup KÖSE, “CHP’nin sıradan bir siyasi parti olmadığını, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle “Küfür ocağı” bir yapılanma olduğunu unutanlar için mezkûr cenazeye CHP’den yüksek katılım samimiyet testi oldu. CHP bildiğimiz CHP, 40 yıl “helalleşeceğiz” deseler de mayaları bozuk, mayaları İslâm düşmanlığıyla yoğrulmuş” dedi.

“Darbeci Avar’ın arkadaşları cenazede “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diye slogan atmışlar, saygı nöbeti tutmuşlar. Yapacakları başka da bir şey yok!..” diyen KÖSE yazısında ayrıca, “Vural Avar artık hakiki hesap yerinde; Makam ve rütbenin geçerli olmadığı, şahidin bizzat kendi uzuvlarımızın olduğu…” şeklinde aktardı.

STAR Gazetesi Köşe Yazarı Yakup KÖSE, ‘Bir darbecinin ibretlik sonu‘ başlıklı yazısını şöyle noktaladı:

“İçine bulunduğu 28 Şubat cuntasının askeri kanadının komuta kademesi hâlâ cezaevinde. 3’ü ağır hasta olduklarından evlerine gönderildiler. Diğerleri de rapor alıp ahir ömürlerini evlerinde geçirmek istiyorlar. İşte o isimler: Org. Ahmet Çörekçi 90, Org. İlhan Kılıç 86, Org. Çetin Doğan 82, Korg. Hakkı Kılınç 82, Org. Fevzi Türkeri 81, Korg. Yıldırım Türker 81, Tümg. C. Temel Özkaynak 77, Tümg. Erol Özkasnak 76, Tümg. Kenan Deniz 74, Tuğg. İdris Koralp 74 yaşında.

Türkiye’de darbe yapmayı düşünenlere Vural Avar’ın sonu ibretlik bir son. İbret alırlar mı bilemiyorum ama tabiî ki paşa gönülleri bilir!..”

[UHA Haber Ajansı, 24 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.