enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Batı Şeria’da şiddet: 1 Filistinli öldü

Batı Şeria’da şiddet: 1 Filistinli öldü
25 Temmuz 2021
334
A+
A-

UHA HABER / Batı Şeria’da İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan 17 yaşındaki Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Olaylarda en az 320 Filistinli de yaralandı.

Batı Şeria’da İsraillilerin yasa dışı yerleşim yerlerini genişletme girişimlerini protesto etmek için düzenlenen gösteriye katılan 17 yaşındaki Filistinli genç hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, gösteride mermiyle vurularak yaralanan gencin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail askerlerinin gösteriye müdahalesi sonucu en az 320 kişinin de yaralandığı açıklandı. Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada yaralılardan 21’inin gerçek mermi, 68’inin plastik mermi ve çok sayıda kişinin de göz yaşartıcı gaza hedef olduğu belirtildi.

İsrail ordusunun verdiği bilgilere göre ise göstericilerin İsrail askerlerine taş atması sonucu iki asker hafif derecede yaralandı.

Cuma günü çok sayıda Filistinli Batı Şeria’nın Nablus kentindeki Beita kasabasında Mayıs ayında kurulan yasa dışı Givat Eviatar karakolu ve yerleşim birimini protesto etmek için toplanmıştı. Haftalar süren gerginliğin ardından İsrailli yerleşimciler bölgeden  tahliye edilmiş ancak İsrail askerleri bölgeden ayrılmamıştı.

Israel jüdische Siedlung Eviatar

Yerleşim birimlerinin idaresinden sorumlu İsrail Savunma Bakanlığı bölgedeki ikamet hakları ile ilgili olarak incelemesini sürdürüyor. Bakanlığın yerleşimcilerin lehine karar vermesi halinde, İsrailliler bölgeye geri dönebilecek. Beita’daki Filistinli yetkililer, “İsrailliler ülkelerinde kalmaya devam ettiği sürece gösterilerin süreceğini” açıklamıştı. Filistinliler Beita kasabasının bir tepesinde kurulan Givat Aviatar karakolunun ve çevresindeki binaların yıkılmasını, arazinin ise kendilerine geri verilmesini talep ediyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal atındaki 475 bin nüfuslu Batı Şeria’da kurulan İsrail yerleşim yerleri yasa dışı.

EK Kaynak: AFP

[UHA Haber Ajansı, 25 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.