enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:42 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:32 Hollanda’dan Mektup Var!
00:21 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:10 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
20:57 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: 2050’de beş milyardan fazla kişi suya erişemeyecek

BM: 2050’de beş milyardan fazla kişi suya erişemeyecek
8 Ekim 2021
520
A+
A-

UHA HABER / BM, dünya nüfusundaki artış ile iklim değişikliğine bağlı kuraklık ve seller nedeniyle temiz suya erişim sıkıntısının giderek artacağı, 2050’de beş milyardan fazla kişinin içme suyuna erişemeyeceği uyarısı yaptı.

Mustafa Kemal AtatürkBirleşmiş Milletler’e (BM) bağlı çeşitli kuruluşların katkısıyla hazırlanan “İklim Servislerinin Durumu 2021: Su” raporunda, temiz suya erişimin giderek zorlaşacağı uyarısı yapıldı.

Raporun hazırlanmasına katkı sağlayan Dünya Meteoroloji Kurumu’nun (WMO) Genel Sekreteri Petteri Taalas dünya genelinde hükümetleri su krizini daha fazla ciddiye almaya çağırdı.

Taalas, iklim değişikliğine bağlı olarak kuraklık ve su baskınlarının artacağı, bu nedenle su kıtlığının daha da büyük bir sorun haline geleceği uyarısında bulundu. Uzman, dünya nüfusundaki artışın da susuzluğa  olumsuz etki edeceğini belirtti.

Rapora göre, halihazırda iki milyar kişi içme suyu tedariki güvencesine sahip değil. Raporda 2050 yılında ise beş milyardan fazla kişinin su kıtlığından etkileneceği öngörülüyor.

Rapora göre, 2000 yılından sonraki yirmi yıllık dönemde sel felaketleri önceki yirmi yıllık döneme göre yüzde 134 oranında arttı. Aynı dönemde kuraklıklar da sayı ve süre olarak yüzde 29 arttı. Yeryüzündeki su kaynakları da azaldı.

Sudan
Sudan

Rapora göre, kuraklığın yol açtığı içme suyu kıtlığı özellikle Afrika’daki insanları zor durumda bırakıyor. Asya ülkelerinde ise yoğun yağışların yol açtığı su baskını ve sellerin arttığına dikkat çekiliyor. Ancak son dönemde Japonya, Çin, Endonezya, Nepal, Pakistan ve Hindistan gibi ülkelerde de su baskınlarının arttığı belirtiliyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), hükümetlerden verimli su tüketimini güvence altına almak ve su israfının önüne geçmek için su yönetimine daha fazla yatırım yapmalarını istedi. Ayrıca kuraklık ve sellere karşı erken uyarı sistemlerinin oluşturulması da talep ediliyor. Örgüt, iklim değişikliği ile mücadele önlemleri için de daha fazla kaynak ayrılmasını istiyor.

EK Kaynaklar *KNA,epd

[UHA Haber Ajansı, 08 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.