enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:00 Zorlu Enerji, İsrail’deki Dorad Energy’deki yüzde 25’lik hissesinin tamamını elden çıkarma sürecinde bir adımı tamamladı.
06:59 Yorum: ABD’nin İran’a Yönelik Saldırıları VE Orta Asya’nın Stratejik Konumu
06:58 Yapay Zekanın su tüketimi Su Güvenliğimizi tehdit ediyor mu ?
06:52 Hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra toplam 390 bin 354 şüpheliden 113 bin 837’si tutuklandı
00:54 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
00:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
00:12 Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak’tan PKK’nın silahları yakmasına ilişkin çarpıcı analiz!
00:01 Bakan Yerlikaya: “Türkiye Yüzyılı’nda ne FETÖ’ye ne de herhangi bir terör örgütüne asla geçit yoktur, olmayacaktır”
09:55 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:25 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
09:24 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
09:07 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:59 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:49 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
00:45 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
00:40 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Barış İçin Kadın SES’i ile kadınların sesi barış için yükseliyor

Barış İçin Kadın SES’i ile kadınların sesi barış için yükseliyor
16 Aralık 2022
140
A+
A-

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin Operation 1325 ve Swedish Institute işbirliğiyle hayata geçirdiği “Barış İçin Kadın SES’i” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti. Çeviriler, orijinal makaleler, video ve podcastlerle kadın perspektifinin barış inşasındaki rolünü güçlendirmeyi amaçlayan proje, barışçıl bir gelecek hayaline yepyeni bir bakış açısı sunuyor. Türkiye’de ve dünyada eşitliğin, barışın hâkim olduğu bir dünya düzeni için dayanışmayı desteklemek üzere kurulan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Operation 1325 ve Swedish Institute işbirliğiyle, bugüne kadar ağırlıklı olarak siyaset alanına bırakılan “barış” ve “güvenlik” meselesini kadınların perspektifiyle ele almak; sivil toplumda ve medyada barış sesinin yükseltilmesinde aracı olmak amacıyla “Barış İçin Kadın SES’i” projesini hayata geçirdi. Proje çıktılarının paylaşıldığı lansman etkinliği SES Derneği’nin sosyal merkezinde gerçekleşti. Projenin yola çıkış hikayesinin anlatıldığı etkinlikte, gazeteci, akademisyen, film direktörü ve podcaster olmak üzere projede yer alan kadınlar üretim süreçlerini paylaştı.

 Proje hakkında açıklamalarda bulunan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç, “Bu projede barışın kadınlar tarafında nasıl yaşama geçirildiğini bireysel hikayelerle anlattık, kadınların barışa hizmet eden eşitlik ve özgürlük mücadelesinin örneklerini öne çıkardık ve kadın dayanışmanın önemini, değerini anlatma fırsatı yakaladık. Barış sözcüğünün içinin boşaldığı bir zamanda, kimi zaman ırkçılığa varan eril medyanın diline karşı, barışçıl bir dil kullanarak barışın mümkün olabileceğini anlatmaya çalıştık. Barışın SES’ini kadınların yükselteceğine olan inancımızla ilham veren kadın hikayelerini ortaya çıkardık. Projemiz, eşitsizlik ve çatışma yaratan ataerkil sisteme karşı mücadele eden kadınların, barışı inşa etmedeki rolünün önemini bir kez daha ortaya koyması açısından çok değerli” dedi.

 Proje kapsamında podcast serisi başladıSES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin “Barış İçin Kadın SES’i” projesi kapsamında hazırlanan podcast serisi geçtiğimiz ay dinleyicilerle buluştu. Sinema alanında çalışmalar yürüten Fatoş Sterk, akademisyen Ferda Fahrioğlu Akın ve akademisyen Begüm Zorlu’nun yapımcılığını üstlendiği podcast projesi, ‘Sanatta Kadın SES’i’, ‘Sivil Toplumda Kadın SES’i’ ve ‘Global SES’ başlıklı üç ayrı seriden oluşuyor. İlk bölümlerinde sanatçı Bilge Kutlu, TOHAV Genel Başkanı Didar Erdem ve Prof. Dr. Ayşe Betül Çelik’in yer aldığı podcast serileri, yeni konukları ve ilgi çeken konularıyla medyada ve barış inşasında baskılanan kadın sesini duyurmaya devam edecek. Barış İçin Kadın SES’i belgesel serisinin ilk filmi yayındaBarış İçin Kadın SES’i projesi belgesel filmleriyle de kadın hikayelerini görünür kılmaya devam ediyor. Yaşamını barış mücadelesine adayarak fark yaratmış cesur kadın hikâyelerinin yer alacağı belgesel serisinin, gazeteci Mehveş Evin ve yönetmen Nesrin Ölmez tarafından hazırlanan ilk filmi “Aysel” izleyiciyle buluştu. Ataerkil sisteme kadın ve Kürt kimliğiyle direnen Aysel Tuğluk’un hayat hikâyesini ekrana taşıyan “Aysel”, barış hayali kuran tüm izleyenlere umut ve ilham verecek. Her hafta yeni bir kadının hikâyesine yer verilecek olan video belgeseller SES Derneği’nin Youtube hesabından takip edilebiliyor.

Aynur Kolbay Hülya - MarjinalSosyal Sivil Toplum İletişimi Sorumlusu ve  Strateji Departmanı Koordinatörü - Marjinal Porter Novelli | LinkedIn  HABER : Aynur Kolbay Hülya

[UHA Haber Ajansı, 16 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.