enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
00:48 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:27 “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu…
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
00:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ortak üretimi öngören projeleri değerlendiriyoruz”…
00:10 Bakan Fidan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
00:10 Kahraman şehit polisimiz Albayrak için İstanbul’da tören düzenlendi…
00:04 Türkiye-Macaristan arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 7’nci toplantısı…
00:01 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 3’üncü bütçe”
09:54 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:53 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:48 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:48 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:38 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği…
00:37 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa I SETA Ankara | 10 Aralık 2025
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakırköy-Kirazlı hattı bir yılda 17.1 milyon yolcu taşın taşıdı…

Bakırköy-Kirazlı hattı bir yılda 17.1 milyon yolcu taşın taşıdı…
11 Mart 2025
19
A+
A-

* Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nın bir yıldır İstanbullulara hizmet verdiğini kaydetti.

Bakan Uraloğlu, “İstanbul’un ulaşım altyapısını güçlendiren bu metro hattı, açıldığı günden bu yana 17.1 milyon yolcuya hizmet verdi.” dedi.

* İyi okumalar…

UHA / İnternational News Agency

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı hattı Bakırköy-Kirazlı hattı İstanbul’un ulaşım altyapısını güçlendiren Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nın bir yıl önce hizmete açıldığını anımsatarak hattın İstanbul trafiğine büyük katkı sağladığını söyledi. Bakan Uraloğlu, hattın açıldığı günden beri 17.1 milyon yolcuya hizmet verdiğini kaydetti.

“Projemiz, İstanbul’un Şehir İçi Ulaşımına Nefes Oldu”

Bakan Uraloğlu, 8,4 kilometre uzunluğundaki ve 7 istasyona sahip metro hattının; Bakırköy, Bahçelievler, Güngören ve Bağcılar olmak üzere İstanbul’un yoğun nüfuslu 4 ilçesine kesintisiz ulaşım sunduğunu ifade etti. Hattın hizmete girmesiyle Bakırköy ile Kirazlı arasındaki ulaşım süresinin 13,5 dakikaya düştüğünü belirten Uraloğlu, “Kayaşehir’den Bakırköy İDO’ya ulaşım ise sadece 39 dakikada sağlanıyor. Projemiz, İstanbul’un şehir içi ulaşımına nefes oldu.” dedi.

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı ile Kesintisiz Ulaşım

Bakan Uraloğlu, Bakırköy Sahil, Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe ve Molla Gürani istasyonları ile Kayaşehir’den yola çıkan yolcuların Kirazlı’da son bulan bir yolculuk yerine Bakırköy’e kadar tek trenle seyahat edebildiğini kaydetti.

Hat ile Kirazlı İstasyonunda, Kayaşehir-Kirazlı Metrosu’na ve Yenikapı-Bağcılar-Kirazlı Metrosu’na bağlandığını belirten Bakan Uraloğlu, İncirli İstasyonunda da Metrobüs Hattı’na ve Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosuna bağlandığını kaydetti. Bakan Uraloğlu, Özgürlük Meydanı İstasyonunda, Marmaray, Yüksek Hızlı Tren Hattı’na; Bakırköy Sahil İstasyonunda ise İstanbul Deniz Otobüsü ile entegre olarak kesintisiz ulaşım sağlandığının altını çizdi.

Bakan Uraloğlu, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla İstanbul’un geleceğine yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Daha hızlı, konforlu ve erişilebilir ulaşım hedefiyle çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. İstanbul için hizmetlerimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.