enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:38 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
10:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”

BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
18 Ekim 2024
11
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Darbecilerin yazdığı bir anayasayla Türkiye Yüzyılı’na başlamak, bizim için bir yüz karasıdır. Sadece darbeciler tarafından yazdırılmış olması bile değiştirilmesi için yeter sebeptir.” dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesinin Florya Yerleşkesi’ndeki “2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni”nde konuşan Bakan Tunç, öğrencilerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bakan Tunç: Darbecilerin yazdığı bir anayasa bizim için bir yüz karasıdır

Bilim merkezi, bilgi üretim yeri, araştırma ve buluşlarıyla üniversitelerin insanlığın gelişmesine katkı sunduğuna dikkati çeken Tunç, adalet ve eğitimin kalkınmanın ön şartı olduğunu, bu iki unsurun bulunmaması durumunda bir ülkenin kalkınmasının mümkün olamayacağını kaydetti.

Türkiye’nin demokrasi standardını yükseklere taşımanın gayreti içinde olduklarını dile getiren Bakan Tunç, yeni ihtiyaçlar karşısında kanunların çağa uygun hale getirilmesi için temel kanunları son yıllarda yenilediklerini anlattı.

2009, 2015 ve 2018 yıllarında üç Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin açıklandığını ve şimdi 4’üncüsünün hazırlığını yaptıklarını belirten Adalet Bakanı Tunç, şunları kaydetti:

“Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında özellikle ceza adaleti sistemiyle ilgili çok önemli mevzuat değişiklikleri ve düzenlemeler olacak. Ceza adalet sisteminin soruşturma, kovuşturma ve infaz aşamasını daha da güçlendiren, soruşturmanın etkinliğini attıran, toplumda suç işlenmesini önleyen, suç ve suçluyla mücadeleyi daha etkin hale getirebilecek önemli mevzuat değişikliklerini bu Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında inşallah gerçekleştireceğiz.”

Yargılamaların uzun sürmesi konusuna da değinen Bakan Yılmaz Tunç, “Geciken adalet, adalet değildir. Bu anlamda da kovuşturma aşaması dediğimiz dava aşamasını hızlandıran, vatandaşlarımızın yargıdan memnuniyetini en üst noktaya taşıyan, adalete güveni daha yükseklere çıkaran önemli düzenlemeler olacak.” ifadelerini kullandı.

Yargının infaz aşamasıyla ilgili de bilgi veren Tunç, “Özellikle suçlunun ıslahı, topluma karıştığında bir daha suç işlememesiyle ilgili alınması gereken tedbirlerle ilgili de önemli düzenlemelerimiz olacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni kamuoyuyla paylaşacağını dile getiren Bakan Tunç, şöyle devam etti:

“Oradaki hedeflerin bir kısmı yasamayı ilgilendirecek, kanun değişikliği gerektirecek. Bir kısmı idari uygulamalarla hemen yürürlüğe konulabilecek hususlar olabilir ve önümüzdeki süreçte kısa, orta ve uzun vadeli 2024 ve 2028 yılları arasını kapsayacak olan yeni Yargı Reformu Strateji Belgemizi inşallah kamuoyuyla paylaşacak ve paylaştıktan sonra da o hedefleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmenin gayreti ile yolumuza devam edeceğiz.”

DARBECİLERİN YAZDIĞI BİR ANAYASAYLA TÜRKİYE YÜZYILI’NA BAŞLAMAK, BİZİM İÇİN BİR YÜZ KARASIDIR

Bir daha demokrasinin önünün kesilmemesi için önemli yapısal reformların gerçekleştirildiğini anlatan Bakan Tunç, “Farklı fikirlerin bir araya gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan, bulunmayan bütün siyasi düşüncelerin, partilerin bir araya gelerek bir uzlaşmayla yeni bir anayasa yapma konusunda başta usulde anlaşarak bir adım atması, başarmanın yarısıdır. Sonrasında da yine konuşarak ve tüm görüşleri de alarak, vatandaşlarımızın da görüşlerini alarak Türkiye’nin demokratik, sivil, katılımcı bir anayasaya kavuşmasını sağlayabiliriz. Bu, bizim milletimize olan borcumuzdur. Darbecilerin yazdığı bir anayasayla Türkiye Yüzyılı’na başlamak, bizim için bir yüz karasıdır. Sadece darbeciler tarafından yazdırılmış olması bile değiştirilmesi için yeter sebeptir.” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadınlara yönelik şiddete de değinerek, şunları dile getirdi:

“Kadınlarımızı korumalıyız, kadına şiddet bizim kırmızı çizgimizdir. Bütün dünyanın problemi. Bir kadının bile şiddete uğraması, cinayete kurban gitmesi bizim yüreğimizi yaralar. O nedenle milletçe bu konuda mücadelemizi sürdürmeliyiz. Kanunlarımızda birtakım değişiklikler yaptık önleyebilmek için. Kadına karşı işlenen suçları ağırlaştırdık. ‘Kadına karşı işlenen kasten öldürme suçları, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olsun.’ dedik. ‘Müebbet yetmez.’ dedik. Kasten yaralamada, eziyette, tüm bunlarda cezaları arttırdık ve infaz sürelerini de yukarıya taşıdık. Tabii burada topyekun bir mücadele etmemiz gerekiyor. Bu anlamda da inşallah önümüzdeki süreçte kadınlarımızı koruyacak, kadına şiddeti önleyecek, çocuklarımızı koruyacak önemli yasal düzenlemeleri ve uygulamaları hayata geçirmenin gayreti içerisinde yolumuza devam edeceğiz.”

Ayrıca programda üniversitenin Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından “Değerlerimiz Önceliğimizdir” isimli geleneksel kıyafetlerin yer aldığı defile sergilendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.