enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:01 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
00:17 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakanımız Derya Yanık Aile Temasıyla Üçüncüsü Gerçekleştirilen Akademi Buluşmaları Toplantısına Başkanlık Etti

Bakanımız Derya Yanık Aile Temasıyla Üçüncüsü Gerçekleştirilen Akademi Buluşmaları Toplantısına Başkanlık Etti
18 Eylül 2022
413
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ücretsiz Aile Danışmanlığı uygulamasıyla bugüne kadar Türkiye genelinde 84 bin başvuruya hizmet sunduklarını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Haberleri - Pusula HaberBakanı Derya Yanık konuyla ilgili olarak, TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Ataner YÜCE’ye  değerlendirmelerde bulundu.

Derya Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, alanında uzman akademisyenlerle istişare mekanizmasını geliştirmek amacıyla düzenlenen “Akademi Buluşmaları” toplantısının üçüncüsü “aile” temasıyla gerçekleştirildi.

Balkan NinnisiBakanımız Derya Yanık,  daha önce kadın ve çocuk temasıyla düzenlenen Akademi Buluşmaları’nın üçüncüsünü “aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi” ana başlığında gerçekleştirdiklerine işaret etti. Yanık, daha önceki buluşmalarda olduğu gibi bu toplantıda da verimli bir çalışmanın ortaya çıkacağına inandığını vurguladı.

Bakanlığın yaklaşık bir ay önce Aile Tarihinden Belgeler kitabını yayımladığını anımsatan Bakan Derya Yanık, kitapta Asurlar, Hititler döneminden kalma taş tabletlere yazılı evlilik sözleşmeleri, Bizans dönemi evlilik yüzükleri gibi Anadolu coğrafyasının tarihi dokusunu yansıtan birçok orijinal belge ve materyalin yer aldığını anlattı.

Bakan Yanık, kitapta ayrıca çocukların aşı sertifikaları, Hristiyan ailelerin vaftiz belgeleri, Musevi ailelerin “ketuba” olarak adlandırdığı nikah belgeleri, aile cüzdanlarının da bulunduğunu, bu kayıtlarla o dönemin aile hayatına bir projeksiyon tutulduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belgeler arasında sadece aile kurma değil, sosyal yardım ve sosyal hizmetler anlamında ilham verici kayıtlar da var. Örneğin, 1800’lü yıllarda Afyonkarahisar’da bir Türk aileye, Trabzon’da bir Ortodoks aileye, Trablusgarp’ta bir Musevi aileye, İstanbul’da bir Ermeni aileye ‘tev’em maaşı’ yani ikiz çocukları dünyaya gelen ailelere ikiz çocuk maaşı bağlanmış. Biz bu yardımı günümüzde hala devam ettiriyoruz. Adı tev’em değil çoklu doğum yardımı olarak bugün hala bu yardım biçimi devam ediyor.”

 “Aile, toplumsal hayatımızın en kritik kurumlarından birisi”

Bakan Yanık, aile kurumu tarihinin özünde insanlıkla yaşıt olduğunu belirterek, ailenin, toplum sağlığını korumak ve toplum refahını yükseltmek açısından önemine dikkati çekti.

Ailenin fertlerine sunduğu değerler ve birliktelik duygusunun bireyin hayat mücadelesinde yol gösterici olması bakımından önemine değinen Yanık, “Hayatımızın ileride nasıl şekilleneceği de ilk etapta aile ocağında belirlenir. Toplum içerisinde sağlıklı ilişkiler kurmamızı sağlayan da yine burada öğrendiklerimiz, ailemizden aldığımız tecrübelerdir. Bu haliyle aile hem ilk sosyal çevremiz hem de dünya ile tanıştığımız ilk duraktır. Aile kurumunda yaşanacak zafiyetin topluma ve haliyle bireye sirayet etmemesi mümkün değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal hizmet ve sosyal yardım programlarıyla aileler, çocuklar, kadınlar, engelli vatandaşlar, yaşlılar, şehit yakını ve gaziler gibi toplumun her kesiminin hayatına dokunduklarını dile getiren Yanık, “Her ne kadar dünya büyük bir hızla değişiyor olsa da aile hala önemini koruyan, toplumsal hayatımızın en kritik kurumlardan birisi. Bunun farkında olarak hizmetlerimizi yapılandırıyoruz ve aile odaklı modeller geliştiriyoruz.” diye konuştu.

“Sağlıklı ilişkilerin geliştirildiği aileyi kast ediyoruz”

Bakan Yanık, burada kastedilenin sağlıklı ilişkilerin geliştirildiği, bireye huzurlu ve güvenli bir yaşam alanı sunan aile kurumu olduğunun altını çizerek, şöyle dedi:

“Bizim aile tanımımız insanın içinde, güvende, mutlu, huzurlu olduğu, kişisel ve toplumsal gelişimini sağlayabildiği bir ailedir. Sağlıksız aileler ise sorunlu toplumların doğmasına ve çözülmesi gereken birçok probleme neden olurlar. Dolayısıyla aile vurgusunu yaptığımızda tercih ve işaret ettiğimiz ailenin hiç unutulmamasını istirham ediyorum.

Bu nedenle bireylerin risk altında bulunduğu, şiddetin ve istismarın yaşandığı aileler bizim örneğini verdiğimiz tanımın içine girmez. Bilakis, sağlıklı çözüm yolları ile bireylerin içinde bulundukları bu riskli ortamlardan uzaklaştırılmaları, kurtulmaları için gerekli çalışmaları yapmak da Bakanlığımızın sorumluluk alanında bulunuyor. ”

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 18 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.