enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
00:41 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
00:35 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
00:27 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
00:22 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
00:22 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
00:11 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
00:10 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
00:08 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
23:09 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
08:59 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:34 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:13 CHP kurultayı davası ertelendi
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kacır: Ümit ederiz bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınır

Bakan Kacır: Ümit ederiz bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınır
18 Ocak 2024
30
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yeni fırlatma zamanı 19 Ocak TSİ 00.49 olarak duyuruldu. Ümit ederiz bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınır ve daha fazla gecikmeden gerçekleşir” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Türkiye’nin uzay yolculuğu 1 gün ertelendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Florida’da açıklama yaptı.

Kacır’ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

Ümit ederiz bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınır. Bu milletimizin çok uzun zamandır beklediği bir misyon aslında. Malumunuz Türkiye, ilk kez bir insanlı uzay misyonunu gerçekleştirmiş olacak. Geç olsun, güç olmasın diyoruz.

Ben Alper Gezeravcı’yı dün ziyaret etmiştim. O hepimizden sakindi. Bu erteleme kararıyla ilgili kendisinden bilgi aldık. Malumunuz bu roket fırlatmalarında çok önceden yapılan kontroller olduğu gibi, fırlatma anına kadar son saatlerde gerçekleşen teknik kontroller de oluyor. Daha önceki uydu fırlatmamızda da biz benzer ertelemelere şahit olmuştuk. Burada yüzde 100 güvenlik anlayışıyla hareket ediliyor. Havacılıkta ve uzayda bu konulardaki kurallar, diğer alanlara göre tabii çok daha sıkı. Biz de arzu ediyoruz ki tüm teknik kontroller başarı ile tamamlansın ve Alper Gezeravcı beklediğimiz heyecan verici misyonunu sağlık ve başarıyla icra etsin.

“Türk çocuklarının ve geçlerinin hayalleri de gökyüzünün sınırlarını aşacak”

Ben tüm Türk çocuklarının bu görevi büyük bir heyecanla beklediğini gözlemliyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız, okulların ilk döneminin son haftasının etkinliklerle geçirilmesini istedi. Biz de sayın bakanımızla konuştuk ve dün okullarda Alper Gezeravcı’nın gerçekleştireceği misyona ilişkin video gösterimleri yapıldı, bilgilendirme etkinlikleri yapıldı. Bu misyonu hayırlısıyla gerçekleştirdiğimizde, bu misyonu izleyen, hafızasında bu misyona ait anılar biriktiren çocuklarımızın geleceğe daha özgüvenle yürüyeceğini ümit ediyoruz.

Her insan çocukluğunda uzaya, astronot olmaya heves etmiştir. Maalesef şimdiye kadar bu heveslerimiz, hayallerimiz gerçeğe dönüşememişti. Şimdi bu misyonu hayırlısıyla gerçekleştirdiğimizde bunu izleyen, hafızasında bu misyona ait anılar biriktiren çocuklarımızın geleceğe çok daha özgüvenle yürüyeceğini ümit ediyoruz. Onların dünyasında, kendi ülkelerinden bir vatandaşın uzaya gitmesi, orada bir bilim misyonu icra etmesi çok olumlu ve kalıcı izler bırakacak. Böylelikle sadece Alper Gezeravcı değil Türk çocuklarının ve gençlerinin hayalleri de gökyüzünün sınırlarını aşacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.