enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:22 Hacıosmanoğlu: Hakemlik onur mesleğidir, bu onuru kirleten Türk futbolunda yer alamaz
00:21 Nükleer Güvenlikten İdeolojik Direnişe: Önleyici Vuruş ve İran Deneyimi Çerçevesinde Çıkarılacak Dersler
00:20 Türkiye’nin ev sahipliğinde Saros Körfezi’nde düzenlenen “Nusret- 2025 Davet Tatbikatı” bugün tamamlanıyor…
00:07 Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Devegeçidi Barajı onarımı yapım işi için Kasım ayında ihaleye çıkacak…
00:07 Sezen Aksu, yakın dostu Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından saçlarını kazıtmış ve uzun süredir kameralardan uzak kalmıştı…
00:05 Trump, ABD’nin 30 yıl sonra ilk kez nükleer silah denemelerine başlayacağını açıkladı
00:05 Sürprizlerle dolu Hollanda seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler…
00:04 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Gültepe, sahibi olduğu Talu Tekstili satışa çıkardı…
00:04 Eski Mezopotamya’nın kalbinde, insanlık tarihinin en önemli iki nehri olarak bilinen Dicle ve Fırat nehirleri…
00:02 Amerika Neden İsrail’i Destekliyor?
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’i resmi törenle karşıladı.
00:01 Gamze Özçelik, sosyal medyada eşiyle paylaştığı karelerle takipçilerinden yoğun ilgi görüyor…
00:00 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, İstanbul’da düzenlenen 18. Verona Avrasya Ekonomi Forumu’nda konuştu…
12:21 Türkiye’nin Podgorica Büyükelçiliği: bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları 30 Ekim 2025 itibarıyla Karadağ’a girişte vize almak zorunda
01:06 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:56 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu: Suriye’de Rusya ile çalışmaya devam edeceğiz

Bakan Çavuşoğlu: Suriye’de Rusya ile çalışmaya devam edeceğiz
1 Temmuz 2021
352
A+
A-

UHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Suriye’de siyasi bir süreç için, sahada sukunetin devamı için Rusya ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Türkiyeye geliyor(UHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre,Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Antalya’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar:

“400 bin doz Sputnik V aşısı geldi”

Sputnik V aşısının 400 bin dozu geldi. Aşının ortak üretemi için kurumlarımız çalışıyor. Aşı sertifikasyonu, güvenli turizm bakımından işbirliğini devam ettirme kararı aldık. Aşı sertifikasyonlarımızın karşılıklı olarak tanınması konusunda önerimizi Rusya’ya ilettik.

Suriye’yi ele aldık, aynı şekilde Libya’daki son durumu değerlendirdik. Afganistan’daki gelişmeleri de yine ele aldık. Karabağ yine bölgesel konularımızdan bir tanesiydi. Suriye’de siyasi bir süreç için, sahada sukunetin devamı için Rusya’yla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Şu anda Suriye için en faydalı mekanizma Astana sürecidir.

Kanal İstanbul Projesi 

Boğaz’da gemi trafiği şu anda ciddi risk oluşturuyor. Ne Kanal İstanbul’un Montrö Anlaşmasına etkisi var, ne de Montrö Anlaşmasının Kanal İstanbul’a etkisi var.

Libya’nın siyasi birliği

Libya için atılması gereken çok adım var, destek olmalıyız. Libya’da ülkenin siyasi birliği aynı zamanda toprak bütünlüğü, hepimizin hem fikir olduğu bir öncelik.

Lavrov: Kanal İstanbul yabancı askerlere zemin hazırlamaz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un açıklamalarından satır başları:

Herhangi bir suretle İstanbul kanalının yapılması, yabancı ülkelerin askeri birliklerinin orada yer almasına zemin hazırlamayacaktır.

Azerbaycan’da ortak komuta merkezinin faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz. Tarafların uzlaşmasını, hem Ermenilerin hem Azerbaycanlıların bu arazide yan yana iyi komşular olarak varlıklarını sürdürmesini istiyoruz.

Vatandaşlarımız Antalya’yı cazip bir destinasyon olarak görüyor. İleride de bu turizmin devamı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Koronavirüs pandemisi kapsamında Sputnik V aşısının Türkiye’ye sevkiyatı ve aynı şekilde birlikte üretimini pandemiyle ortak mücadele için önemli addediyoruz.

Montrö Sözleşmesi’nin uygulanması konusunda Türk dostlarımız ve meslektaşlarımızla olan etkileşimden memnunuz.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 01 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.