enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Baerbock Kazakistan’ın Yeşil Hidrojeninden Umutlu

Baerbock Kazakistan’ın Yeşil Hidrojeninden Umutlu
3 Kasım 2022
426
A+
A-

Dışişleri Bakanı Baerbock, Kazakistan’a gerçekleştirdiği ziyarette iklim ve benzeri konularda sıkı iş birliği yapma arzusunu dile getirdi.   

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin (dpa)’ya dayandırdığı haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Kazakistan’la yeşil hidrojen ve benzeri alanlardaki iş birliğini hızlandırarak Orta Asya bölgesiyle Avrupa arasında daha sıkı bir bağ oluşturmak istiyor.

Başkent Astana’yı ziyareti esnasında yaptığı açıklamada Almanya’nın AB ile birlikte dijital, enerji ve ulaşım alanlarındaki altyapıya yönelik projelerin yolunu açacağını söyleyen Baerbock, AB’nin “Global Gateway” girişiminin bu konuda merkezi bir rol oynadığını söyledi.

AB bu girişim kapsamında, yeni sanayileşen ülkeler ve gelişmekte olan ülkelerdeki altyapıya 300 milyar euro’ya varan yatırım yapmayı planlıyor.

Annalena Baerbock, Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tileuberdi ile bir araya gelmesinin ardından yaptığı açıklamada, Hazar Denizi bölgesindeki bir hidrojen projesinin ortak ve sürdürülebilir bir gelecek için bir örnek niteliğinde olduğunu söyledi.

Baerbock, burada 2030 yılından itibaren rüzgâr enerjisinden yararlanılarak Hazar Denizi suyuyla yapılacak elektroliz sayesinde üç milyon ton yeşil hidrojenin üretilebileceğini belirtti.

Nüfusu sadece 19 milyonluk olan Kazakistan, yüz ölçümü açısından dünyanın en büyük dokuzuncu ülkesi. Bu ülke Almanya’nın Orta Asya’daki en önemli ekonomi ortağı ve büyük ham madde rezervlerine sahip. Toplam 200’ü aşkın Alman firması bu ülkede faal. Baerbock’un Orta Asya seyahatinin bir sonraki etabı Özbekistan. Baerbock burada bir görüşme gerçekleştireceği mevkidaşı Vladimir Narov tarafından karşılandı.

[UHA Haber Ajansı, 03 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.