enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milletten kopuk marjinallerinin oyuncağı haline geldi
00:42 Hollanda’daki Hükümet Krizi Ekseninde Ekonominin Nabzı
00:32 Hollanda’dan Mektup Var!
00:21 İnfografik: Moskova’da Kritik Görüşme: Putin ve Arakçi Bir Araya Geldi
00:10 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
20:57 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı
13:12 Antalya’da, CHP’li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonu
11:40 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:28 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:49 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:39
00:30 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:27 Gazze’de önerilen yeni ateşkesin detayları neler?
00:26 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Azerbaycan’ın ünlü Devlet Sanatçısı Azerin milli duygulara hitap ediyor

Azerbaycan’ın ünlü Devlet Sanatçısı Azerin milli duygulara hitap ediyor
21 Haziran 2023
1.080
A+
A-

 

Azerbaycan’ın ünlü Devlet Sanatçısı, şarkıcı, oyuncu, asker ve müzik elçisi olan Azerin, gittiği ülkelerde vermiş olduğu konserlerle hayranlarının milli duygularına dokunabiliyor.

UHA / İnternational News Agency

Azerin Kimdir, Hayatı, Biyografisi, Kaç Yaşında, Nereli?

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’dan Haber ve Yayın Koordinatörü Veysel KAVRAYAN‘ın özel haberi.

Milli duygulara seslenen, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, 9 Mayıs 1971 yılında Başkent Bakü’de dünyaya gelen Azerbaycanlı ünlü bir ses sanatçısı.  Sanatçı Azerin, 5 yaşındayken Azerbaycan Devlet Televizyon ve Radyosu’nda solist olarak çocuk şarkıları söylemeye başladı.

Azerbaycanlı sanatçı Azerin Şuşa'da konser vermek istiyor - Son Dakika Haberleri

Azerin, 9 yaşında dünyaca ünlü ‘Cücelerim Dans ve Müzik Topluluğu’nun, 15 yaşında Azerbaycan Devlet Televizyonu ve Radyosu’nda Menekşe Korosu’nun solisti oldu.

Bugün 52 yaşında olan Azerbaycan Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü mezunu olan Azerin; başta İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Fransızca, İngilizce, Özbekçe, Kırgızca, Kazakça ve bazı Balkan dilleri olmak üzere birçok dilde şarkı söylüyor.

Azerin, 2006 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev tarafından, “Azerbaycan Devlet Sanatçısı” ünvanı ile onurlandırıldı.

1990 yılından beri birçok ülkede programlar, festivaller ve konserlerde sahne alan Azerin, yaptığı televizyon programları ile de sesini tüm dünyaya duyurdu.

Çırpınırdın Karadeniz Şarkı Sözleri – Azerin Kimdir? - Alfa Haber Ajansı

Azerbaycanlı bir ses sanatçısı olan Azerin,  küçük yaşlarda devlet büyüklerinin karşısında defalarca sahne tecrübesi kazandı ve 1985’te Moskova’da, 1986’da Gürcistan’da katıldığı uluslararası şarkı yarışmalarında derece aldı, 1990 yılında da Müzik Akademisine girdi. Daha sonra 1994’te Türkiye’ye gelen sanatçı, burada da müzik ve sahne eğitimine devam etti.

Azerin'le Biriz 6. Bölüm (Çimen Yalçın ) - YouTube

2009 yılından itibaren TRT Avaz ve TRT Müzik kanallarında programlar hazırlayıp sunan Azerbaycan’ın ünlü Devlet Sanatçısı ve müzik elçisi olan Azerin, 2015 yılında yayınlanan “Yüreklerde Biriz” sanatçının Türkiye’de çıkardığı ilk albümü.

Sanatçı Azerin, ‘Yüreklerde Biriz‘ albümünde yer alan ‘Çırpınırdın Karadeniz‘ eserine yapılan remix, hem YouTube’da hem diğer dijital platformlarda en çok izlenen ve dinlenenler arasında yer alıyor.

Sanatçı Azerin ayrıca, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili yaptığı, “Onbeş Temmuz Gecesi” adlı eseriyle birçok programa katıldı ve ulusal basında geniş biçimde yer aldı.

Sanatçı Azerin, ‘Asker Duası‘ eseri ile de hem Azerbaycan ordusuna hem Türkiye’nin sınır boylarındaki ve yurt dışı operasyonlarındaki askerlerine büyük bir moral desteği verdi.

Savaşçı Yeni Bölüm Haberleri - Son Dakika Savaşçı Yeni Bölüm Haber Güncel Gelişmeler

Ses sanatçılığının yanısıra oyunculuk konusundaki yeteneği ile de dikkat çeken Azerin, FOX TV’nin ilgiyle takip edilen dizisi Savaşçı dizisinin bir bölümünde yer aldı.

Azerin kimdir, kaç yaşında, nereli? Azerin Şarkılar Bizi Söyler konukları arasında! - Haberler

“BEN AZERBAYCAN TÜRKÜYÜM”

Çırpınırdı Karadeniz” türküsüyle tanınan Azerin, bir tarihte televizyon kanalındaki canlı yayına video konferans yöntemi ile katıldığı programda kendisinin Azeri sanatçı olarak tanıtılmasına büyük tepki göstererek, “İsmimin altında Azeri Sanatçı diye bir yazı gördüm. Ben Azeri sanatçı değilim. Ben Azerbaycan Türküyüm. Bana Azerbaycanlı diyebilirsiniz. Ama Azeri demeyin bana” sözleriyle durumdan duyduğu rahatsızlığı belirtti.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı” öncülüğünde, Türkçenin yüksek medeniyet tasavvurun özü olduğu bilinciyle gerçekleştirdiği  “14. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu”nun etkinliğinde Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin de sahne alarak, dinleyenlerini seslendirdiği milli şarkılarla muhteşem bir gece yaşattı.

Sanatçı konser sonrası Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’dan Haber ve Yayın Koordinatörü Veysel KAVRAYAN’a yaptığı açıklamada, Türkiye’de konser vermekten büyük onur duyduğunu söyledi.

Azerin, Türkiye’nin kendileri olduğu gibi özellikle Türk Dünyası için önemli bir devlet olduğunu hatırlatarak, Tek millet, tek bayrak, tek vatan tek devlet, olduğumuzu dile getirdi.

Türk dünyasının birliği ve dirliği için Azerbaycan’la Türkiye’nin kardeşliğinin ebediyen devam edeceğini söyleyen sanatçı Azerin, Türkiye var oldukça Türk Devletleri Teşkilatı başta olmak üzere bölgesel işbirliği ve istişare mekanizmalarının daha da kuvvetleneceğine yürekten inandığını kaydetti.

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.