enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Azerbaycan’da Türk iş insanları şehit çocuklarına eğitim desteği veriyor

Azerbaycan’da Türk iş insanları şehit çocuklarına eğitim desteği veriyor
28 Eylül 2021
449
A+
A-

UHA HABER / TÜİB, 2’nci Karabağ Savaşı şehitlerinin çocuklarına Türkiye’de eğitim desteği veriyor. ‘Tek millet, tek yürek’ girişimi kapsamında şehit çocuklarının masrafları Türk iş insanları tarafından karşılanacak.

Mustafa Kemal AtatürkAzerbaycan’daki Türk iş adamları kuruluşu, Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB)’nin Başkanı Hüseyin Büyükfırat ile Azerbaycanlı milletvekili Ramil Hasan, ‘Tek millet, tek yürek‘ girişimini başlattı. Bu çerçevede 25 şehit çocuğu için Sivas Üniversitesi’nde eğitim olanağı sağlandı.

2’nci Karabağ Savaşı şehitlerinin çocuklarının üniversite, barınma ve diğer masrafları TÜİB tarafından karşılanacak.

Yaklaşık 200 öğrenci Tükiye’ye gönderilecek

Türkiye’ye eğitime gönderilen şehit çocukları için Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğinde tören düzenlendi. “Tek millet, tek yürek” girişimi kapsamında yaklaşık 2 bin şehit ailesi ile görüşülürken 200’e yakın öğrencinin eğitim için Türkiye’ye gönderilmesi planlanıyor.

Öğrencilere sadece Türkiye’ye değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de gönderilerek destek verilecek.

[UHA Haber Ajansı, 28 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.