enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupalı parlamenterlerden mektup: İsrail’in “fiili ilhakını” durdurun

Avrupalı parlamenterlerden mektup: İsrail’in “fiili ilhakını” durdurun
2 Mart 2021
465
A+
A-

UHA HABER / 400’den fazla Avrupalı parlamenter AB dışişleri bakanlarına gönderdikleri mektupla İsrail’e Batı Şeria’daki “fiili ilhak” politikalarını durdurması için girişimlerde bulunulmasını istedi.

Avrupa Parlamentosu ve 20 dolayında Avrupa ülkesinin ulusal parlamentoları mensubu 442 parlamenter AB dışişleri bakanları ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borell’e bir mektup göndererek, İsrail’in Batı Şeria’daki “fiili ilhakını” durdurması için girişimlerde bulunmaya çağırdı.

Mektupta, bölgedeki gelişmelerin özellikle de İsrail yerleşim yerlerinin hızla yayılmasının ve Filistin yapılarının yıkılmasının “fiili ilhakın” hızla sürdüğüne işaret ettiği ifade edildi.

ABD’de Joe Biden’ın yönetime gelmesinin Ortadoğu politikalarının düzeltilmesi için “bir fırsat sunduğunu” kaydeden parlamenterler “Bir önceki ABD hükümeti çatışmayı daha önce hiç olmadığı kadar barıştan uzaklaştırdı” dedi.

Mektupta, “Avrupa, barış olasılığını zayıflatan tek taraflı adımlardan kaçınmak için Biden hükümeti, bölge ülkeleri ve yerel taraflarla birlikte çalışmalıdır” ifadeleri yer aldı.

Israelische Siedler im Westjordanland

Batı Şeria’da 3 milyon 100 bin dolayında Filistinli ve 675 bin kadar da İsrailli yerleşimci yaşıyor. 1967’den bu yana işgal altında olan bölgedeki İsrail yerleşimleri uluslararası arenada yasa dışı olarak kabul ediliyor.

AB, İsrail ile Filistin arasındaki olası bir barış anlaşmasının İsrail’in 1967 öncesi sınırlarını baz alması gerektiğini savunuyor, ancak birçok İsrailli politikacı buna karşı çıkıyor.

Biden hükümeti, İsrail yerleşim yerlerinin genişletilmesine karşı bir pozisyon alınacağını açıklamıştı. Ancak Trump döneminde Tel Aviv’den Kudüs’e taşınan ABD Büyükelçiliği’nin yeniden Tel Aviv’e taşınması öngörülmüyor. Eski ABD  Başkanı Donald Trump, Kudüs’ü İsrail’in “bölünmez başkenti” olarak tanımlamış ve Trump döneminde ABD Dışişleri Bakanlığı yeni yerleşim yerlerinin “yasa dışı” görülmeyeceğini açıklamıştı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Mart  2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.