enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’daki ABD üsleri terör eylemi beklentisi nedeniyle alarm durumunu yükseltti

Avrupa’daki ABD üsleri terör eylemi beklentisi nedeniyle  alarm durumunu yükseltti
2 Temmuz 2024
18
A+
A-

Pazar günü birçok Amerikan medya kuruluşunun naklettiğine göre, ABD Ordusu Avrupa’daki bazı üslerinde alarm seviyesini yükseltti.

UHA Haber’den Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’n Şarku’l Avsat’a dayandırdığı haberine göre, Şarkul Avsat Türkçe (@aawsat_turkce) / XABC News ve CNN’in adlarının açıklanmaması koşuluyla kendilerine konuşan yetkililere dayandırdıkları haberlerine göre, bu üslerdeki alarm seviyesi ikinci en yüksek seviye olan Charlie seviyesine yükseltildi.

ABD Ordusu’nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre bu seviyeye, “bir olay meydana geldiğinde veya bir tür terör eylemi veya bireyleri ya da tesisleri hedef alma olasılığını gösteren istihbarat bilgileri alındığında” geçiliyor.

Charlie’nin bir üst seviyesi ise, bir terör saldırısının devam ettiği veya “çok yakın” olduğu durumlarda geçilen Delta seviyesidir.

Şarku’l Avsat’ın CNN’den aktardığı habere göre iki Amerikalı yetkili, ABD Avrupa Komutanlığı’nın karargahının bulunduğu Almanya’nın Stuttgart şehrindeki ABD Ordusu garnizonunun da aralarında olduğu üslerde alarm seviyelerinin pazar günü Charlie seviyesine yükseltildiğini söylediler.

Avrupa’daki bir üste görev yapan Amerikalı bir yetkili de, “en az 10 yıldır” bu seviyede bir tehdit görmediklerini söyledi ve bunun genellikle ordunun “aktif ve inandırıcı bir tehdit” aldığı anlamına geldiğini açıkladı

Tetikte olmaya devam ediyoruz

Bu değişiklik sorulduğunda, ABD Avrupa Komutanlığı Sözcüsü Komutan Dan Day, kuvvetleri korumakla ilgili belirli alarm seviyeler hakkında yorum yapmayı reddetti.  Ancak CNN’e, ABD Avrupa Komutanlığının “yurtdışındaki ABD askeri topluluğunun güvenliğinde rol oynayan çeşitli faktörleri sürekli olarak değerlendirdiğini” söyledi ve “bu çabanın bir parçası olarak, ordu üyelerimizin güvenliğini sağlamak için sıklıkla ek adımlar atıyoruz. Operasyonel güvenlik nedeniyle belirli önlemler almaya girişmeyeceğiz ancak tetikte olmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

“Avrupa’daki Amerikan komutanlığı, üyelerinin ve ailelerinin güvenliğini temin etmek, üyelerinin bilgilendirilmesini ve en iyi durumda donatılmasını sağlamak için güvenlik ortamını sürekli takip ediyor. Her zaman olduğu gibi, ABD liderliği Avrupa’daki bireylerine her zaman tetikte ve uyanık olmalarını tavsiye ediyor” dedi.

Hangi istihbarat bilgilerinin güvenliğin sıkılaştırılmasına yol açtığı belli değil.  Ancak Avrupalı ​​yetkililer, özellikle Paris’teki Olimpiyat Oyunları öncesinde ve şu anda Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında kıtada potansiyel bir terör tehdidi konusunda uyarıda bulundular. Alman hükümeti, güvenliği sağlamaya yardımcı olmak üzere Alman görevlilerin yanı sıra 580 uluslararası polis memurunu da görevlendirdi.

Daha dikkatli olmak

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise kendi adına şu açıklamayı yaptı: “Avrupa sahasında konuşlanmış Amerikan askeri personelinin ve ailelerinin emniyetini ve güvenliğini etkileyebilecek bir grup faktör nedeniyle, ABD Avrupa Komutanlığı yaz aylarında dikkatli olma gerekliliğini vurgulama çabalarını iki katına çıkardı.”

Halihazırda ABD Dışişleri Bakanlığı da, ABD kuvvetlerinin Avrupa’daki karargahının bulunduğu Almanya’daki ABD vatandaşlarına, terör eylemleri riski nedeniyle daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyor.

Mart ayında Moskova yakınlarında DEAŞ’ın üstlendiği saldırıda silahlı kişilerin yaklaşık 150 kişiyi öldürmesinden bu yana Avrupa ülkeleri yüksek alarm durumuna geçti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.