enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
00:21 Türkiye’nin yerli ve milli otomobil hayalini gerçekleştiren Togg, Avrupa’da ilk teslimatlarına başladı…
00:20 TRT Genel Müdürü Sobacı: Türkiye, denklemleri değiştiren bir aktör oldu
00:16 Yurt genelinde sıcaklıklar artacak
00:16 112 Acil Çağrı Merkezlerine 10 Ekim 2024-10 Ekim 2025 tarihleri arasında 96 milyon 919 bin 400 başvuru yapıldı…
00:13 PFDK’dan 149 hakeme “bahis oynama” gerekçesiyle men cezası
00:07 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’üne tutuklama talebi…
00:05 Kocaeli’nin Gebze ilçesinde çöken 7 katlı apartmanın yakınındaki bir bina daha tedbiren boşaltıldı…
00:02 Eski ehliyetlerini 1 milyon 799 bin 172 kişi yenileme işlemini yapmadı…
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezuniyet töreninden notlar…

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezuniyet töreninden notlar…
2 Temmuz 2024
39
A+
A-

* Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesinin mezuniyet töreninde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bugün yargımız her zamanındakinden daha tarafsız ve bağımsızdır” dedi.

* Bakan, Tunç, bugün milli iradenin yanında duran, darbecileri yargılayan ve millet düşmanlarından hesap soran bir yargı sisteminin olduğuna dikkat çekti.

UHA Haber’den Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesinin mezuniyet törenini izledi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesinin mezuniyet töreninde konuşan Adalet Bakanı Tunç, 29 yıl önce hukuk fakültesinden mezun olma heyecanını yaşadığını dile getirdi.

İsrail’in dünyanın gözü önünde 9 aydır Filistin’de soykırım işlediğine dikkat çeken Bakan Tunç, Birleşmiş Milletler teşkilatının, uluslararası kuruluşların artık bir revizyona tabi tutulmasını, dünyanın 5’ten büyük olduğunu ifade etmeye ve dünyada da insan haklarını savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

DEVLETİN VARLIK SEBEBİ OLAN ADALETİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN BAŞARIYLA GÖREV YAPACAKSINIZ

Hukuk eğitiminin zorlu sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilerin avukat, hakim-savcı, noter mesleklerinin yanı sıra çeşitli kurumlarda yönetici olarak görev alacağına işaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sizler hukuk fakültesini başarıyla tamamlamakla aynı zamanda çok büyük bir sorumluluğun da eşiğindesiniz. Hangi mesleğe sahip olursanız olun adaletin tecellisi noktasında gerek avukat gerek hakim-savcı gerek noter gerek yönetici olarak görev aldığınız mesleklerde adaletin tecellisi için çalışacaksınız. İşte hep diyoruz ya ‘adalet mülkün temelidir’ mülkün temelini, devletin temelini daha da tahkim etmek için çalışacaksınız. Devletin varlık sebebi olan adaleti gerçekleştirmek için o kürsülerde inşallah başarıyla görev yapacaksınız.”

BUGÜN MÜSTAKİL 367 ADALET BİNAMIZ VAR

Adaletin tecellisi için hukuk devletinin şart olduğuna dikkati çeken Adalet Bakanı Tunç, hukuk devleti için de bağımsız ve tarafsız yargının ön koşul olduğunu vurguladı.

Bakan Tunç, adalet sisteminin imkan ve şartlarını son 22 yılda geliştirdiklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

“Özellikle avukatlığa başladığımız ilk yıllarda, duruşmaların yapıldığı o merdiven altlarını hatırlayacak olursak, köhne binalar, fiziki imkanların yetersiz olduğu, bilgisayarların teknolojilerin olmadığı o günlerden bugün adliye binalarımız adliyenin vakarına yakışır teknolojiyle donatılmış bir şekilde yargı hizmetine sunuldu.

2002 yılında sadece 78 müstakil adliye binamız vardı, onlar da fiziki olarak yetersiz binalardı. Bugün müstakil 367 adalet binamız var. Adaletin vakarına yakışır nitelikte yapılan binalarımız yargının hizmetindedir. Tabii içerisindeki teknolojik imkanlar, UYAP sisteminden e-Duruşma sistemine varıncaya kadar teknolojinin bütün imkanlarını halkımızın hizmetine sunmanın gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz. 9 bin 340 olan hakim-savcı sayımız, bugün 24 bin 285’e ulaştı. Personel sayımızı da 52 binden 186 bine yükseltmiş bulunuyoruz.”

ANAYASADA GERÇEKLEŞTİRİLEN REFORMLARLA HUKUK DEVLETİ İLKESİNİ GÜÇLENDİRDİK

Kanunların çağın ihtiyaçlarına cevap vermesi için ilerlemeler kaydettiklerini bildiren Adalet Bakanı Tunç, temel kanunların tamamının yenilendiğini, anayasada gerçekleştirdikleri reformlarla hukuk devleti ilkesini güçlendirdiklerini aktardı.

Demokrasinin standardını yükseltmek ve hukuk devleti ilkesini tahkim etmek için yaptıkları çalışmaları anlatan Bakan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sıkıyönetim diye bir madde vardı anayasamızda kaldırdık. ‘Darbeciler yargılanamaz’ diye anayasamızda bir madde vardı, kaldırdık. Sizlerin desteğiyle bunları kaldırdık ve darbecilerin yargılanmasının yolunu açtık. Tarafsız ve bağımsız yargı bugün 28 Şubat ile 12 Eylül darbecilerinden hesap sordu. 15 Temmuz’un o karanlık gecesini yaşatan o FETÖ teröristleriyle ilgili hemen evlerinden adliyelere koşarak yargılamaları, soruşturmaları başlatan o darbeci teröristler hakkında yakalama ve gözaltı kararı veren bağımsız ve tarafsız yargımızdır.

Bugün yargımız her zamankinden daha tarafsız ve bağımsızdır. Geçmişte, 27 Mayıslarda, 12 Eylüllerde, 28 Şubatlarda darbecilerin vesayetçilerin yanında duran, onlara destek veren, darbecileri değil de darbe mağdurlarını yargılayan yargı yerine, bugün milli iradenin yanında duran, darbecileri yargılayan, millet düşmanlarından hesap soran bir yargı sistemimiz vardır. İşte birilerinin hazmedemeyeceği maalesef budur. Sevgili gençler; siz genç hukukçuların, özellikle 15 Temmuz’da o kahramanlığı gösteren ağabeyileriniz gibi herhangi bir tehlike anında o millet düşmanlarından hesap soracağınıza yürekten inanıyorum. Bu anlayış, bu görüş artık tüm ülke genelinde ve yargı mensuplarımızda var ve kalıcı olmaya da devam edecek.”

İNSAN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İsrail’in dünyanın gözü önünde 9 aydır Filistin’de soykırım işlediğine, uluslararası mahkemelerin etkisiz kaldığına dikkati çeken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, insan, kadın ve çocuk hakları yönüyle bilinen uluslararası kuruluşların Filistin’de katliamlar yapılırken çifte standart içerisinde olduğunu ifade etti.

Bakan Tunç, “Türkiye olarak hakkaniyeti, adaleti savunmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukuklarını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Birleşmiş Milletler teşkilatının, uluslararası kuruluşların artık bir revizyona tabi tutulmasını, dünyanın 5’ten büyük olduğunu ifade etmeye ve dünyada da insan haklarını savunmaya devam edeceğiz. Genç hukukçularımızla bunları devam ettirmenin gayreti içerisinde olacağız.” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Ev Sahipliğinde “Liseli Şefler Yarışıyor” Yemek Yarışması Finale Yaklaşıyor

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.