enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa Konseyi’nin başörtüsü kampanyasına Fransa vetosu

Avrupa Konseyi’nin başörtüsü kampanyasına Fransa vetosu
5 Kasım 2021
390
A+
A-

Advertisement

PARİS-UHA HABER / Avrupa Konseyi’nin başörtülü kadınlara yönelik nefret söylemine karşı başlattığı kampanya Fransa’nın sert tepkisi üzerine geri çekildi. Kampanyada, “Başörtüsü özgürlüktür” temalı paylaşımlar da yer alıyordu.

Avrupa Konseyi’nin, başörtülü kadınlara yönelik ayrımcılığa karşı sosyal medyada başlattığı kampanya protestolar üzerine geri çekildi.

Twitter üzerinden paylaşılan ve başörtülü kadınların fotoğraflarının yer aldığı kampanyada “Güzellik çeşitliliktedir. Hicabın içindeki özgürlük gibi” sloganı kullanılmış ve fotoğrafların yanında “Herkes aynı şekilde görünseydi dünya ne kadar sıkıcı olurdu. Çeşitliliği kutla, başörtüsüne saygı duy” mesajına yer verilmişti.

Avrupa Konseyi sözcüsü gelen tepkiler üzerine tweet’lerin silindiğini ve kampanyanın gözden geçirildiğini açıkladı. Sözcü, paylaşılan tweet’lerin Avrupa Konseyi’nin görüşlerini yansıtmadığını, bir çalışma grubu tarafından hazırlandığını ve paylaşımlarda katılımcıların ifadelerinden alıntılar yapıldığını belirtti.

Avrupa Konseyi’nin silmesine rağmen kampanya çerçevesinde paylaşılan mesajların Twitter’daki dolaşımı sürüyor. Fotoğraflarına yer verilen başörtülü kadınların “Benim başörtüm, benim seçimim”, “Başörtüm benim için özgürlüktür” gibi ifadelerine yer veriliyor.

Konsey’in kampanyayı geri çekmesinde Fransa’nın sert tepkisi etkili oldu. Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kampanya dönemine giren Fransa’da hem hükümet hem muhalefet partilerinden “başörtüsü özgürlüktür” mesajına tepki yağdı. Sağ popülist Cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, milyonlarca kadının “İslam’ın boyunduruğuna karşı başkaldırdığını” söyleyerek Avrupa Konseyi’nin kampanyasını “skandal” olarak nitelendirdi. Kampanyaya sol partilerden de tepki gelirken Milli Eğitim Bakanlığının Gençlikten Sorumlu Bakan Yardımcısı Sarah El Haïry, Fransa’nın kampanyadan “son derece büyük hoşnutsuzluk” duyduğunu Avrupa Konseyi nezdinde çok açık bir şekilde dile getirdiğini ve tweet’lerin bunun üzerine geri çekildiğini açıkladı.

El Haïry, çeşitlilik ve entegrasyonu teşvik etmesi hedeflenen kampanyanın başörtüsünü özendirici bir nitelik taşıdığını savunarak, “Bu tutum, Fransa’nın tüm uluslararası platformlarda savunduğu inanç özgürlüğü ile taban tabana zıtlık içindedir” dedi.

Müslüman ve Yahudilere karşı internet ortamında nefret söylemiyle mücadeleyi hedefleyen kampanyaya AB Komisyonu da 340 bin euroluk katkıda bulunmuştu. AB Komisyonu Sözcüsü, tartışmayla ilgili olarak kampanyanın ayrıntıları ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti, ancak “Kadınlar, yaşadıkları ülkenin yasalarına riayet ettikleri sürece her ne istiyorlarsa giyebilmeliler” dedi.

EK Kaynaklar *DW,AFP

[UHA Haber Ajansı, 05 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.