enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Apple, iPhone’larda ve Mac’lerdeki hataları kabul etti

Apple, iPhone’larda ve Mac’lerdeki hataları kabul etti
28 Ağustos 2022
3.556
A+
A-

KALİFORNİYA – UHA HABER / Teknoloji devi, güvenlik açıklarının bilgisayar korsanları tarafından “aktif olarak istismar edilmiş” olabileceğini kabul etti.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘Russian Today’ kaynaklı haberine göre, Apple, bazı iPhone’larda, iPad’lerde ve Mac’lerde kötü niyetli aktörlerin kullanıcıların cihazlarını ele geçirmesine izin verebilecek büyük güvenlik boşlukları bildirdi.

Firma , çarşamba günü güvenlik açıklarını ortaya çıkaran ve bu sorunun aktif olarak istismar edilmiş olabileceğinin farkında olduğunu kabul eden iki güvenlik raporu yayınladı.

Teknoloji devi, güvenlik açıkları hakkında birkaç ayrıntı paylaştı. Yalnızca, hem iOS hem de MacOS’ta çekirdek ayrıcalıklarıyla rastgele kod yürütebileceğini” söyledi.

Yapılan duyuruda hackerların tespit edilen güvenlik açığından faydalanarak tıpkı kendileri kullanıcıymış gibi cihazları kullanabilecekleri uyarısı yapılan duyurulara göre ellerinde şu modeller bulunan kullanıcılara cihazlarını güncelleme tavsiyesi verildi: iPhone 6S ve üstü modeller, beşinci nesil ve sonrası bazı iPad modelleri, tüm iPad Pro modelleri, iPad Air 2, MacOs Monterey işletim sistemli Mac bilgisayarlar, bazı iPod modelleri.

Duyurularda özellikle aktivist ve gazeteciler gibi ‘göz önündeki kişilerin’ güncelleme konusunda acele etmeleri istendi. Güvenlik açığından kaç kullanıcının etkilendiği ise belirtilmedi.

Apple, istismardan kaç müşterinin etkilenmiş olabileceğini açıklamadı ve benzer bir gizliliği sürdüreceğini, diğer sürümler kullanıma sunulana kadar gelecekteki güvenlik sorunlarını ifşa etmeyeceğini, tartışmayacağını veya onaylamayacağını” söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 28 Ağustos 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.