enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:32 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:26 Bakan Murat Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
00:25 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:25 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:11 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:10 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:09 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antalya’da sağanak: Yollar ulaşıma kapandı

Antalya’da sağanak: Yollar ulaşıma kapandı
30 Aralık 2021
613
A+
A-

ANTALYA-UHA HABER / Meteorolojinin aşırı yağış uyarısı yaptığı Antalya’da, sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Bazı ilçelerde rüzgarların saatteki hızı 175 kilometreye ulaştı. Kemer Ovacık’ta metrekareye ortalama 235,8 kilogram yağış düştü. Olimpos Deresi taştı.

Merkez ve batı ilçeleri için kırmızı kodla aşırı yağış uyarısı yapılan kent merkezi ve bazı ilçelerde zaman zaman şiddetini artıran yağıştan dolayı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bazı araçlar yolda kaldı.

Ev ve iş yerlerinde de su baskınları yaşandı. Bazı mahallelerde yaşanan elektrik kesintileri devam ediyor. Konyaaltı Sahili’nde monte edilen çöp kovaları fırtına nedeniyle sökülerek yola savruldu, denizde dev dalgalar oluştu.

Kemer ilçesinde sağanak nedeniyle kayalıklarda şelaleler oluştu, Ağva deresinin debisi yükseldi.

Tüm birimleriyle teyakkuzda olan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri, su baskınları yaşanan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Akşam saatlerinde şiddetini artırması beklenen fırtına ve sağanakta yaşanabilecek olumsuzluklara karşı komşu illerden 30 kişilik AFAD ekibi, Antalya’ya geldi.

Antalya Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Nazif Alp, tarım sektörünün de yağışları yakından takip ettiğini söyledi. Üreticinin kendi imkanlarıyla tedbir aldığını anlatan Alp, “Yağışların devam ettiği tüm ilçelerimizle irtibat halindeyiz. Sağanak aralıklarla etkili olduğu için su toprağı emiyor. Çok şükür şu ana kadar tarım alanları ve seralarımızda olumsuz bir durum yaşanmadı. İnşallah yağışlar, böyle aralıklarla devam eder. Sabaha kadar teyakkuz halinde olacağız.” dedi.

Konyaaltı ve Olimpos’ta dere taştı

Konyaaltı ilçesinde Hurma ile Çakırlar mahallelerini birbirine bağlayan köprünün bulunduğu bölgedeki derenin debisi yükseldi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ile Konyaaltı Belediyesi ekipleri bölgede önlem alarak, taşkından dolayı yolu ulaşıma kapattı. Bu sırada çekim yapan gazeteciler, rüzgarın ve yağmurun şiddetini artırması nedeniyle zor anlar yaşadı.

Antalya'da sağanak: Yollar ulaşıma kapandı

Kumluca ilçesindeki Olimpos’u, Antalya-Kumluca kara yoluna bağlayan yol da bölgedeki derenin taşması sonucu ulaşıma kapandı.

Kepez’de uçan çatı, otoparktaki araçların üzerine düştü

Kepez ilçesindeki Emek Mahallesi 2184 Sokak’ta üç katlı binanın çatısı uçtu.

Çatıyla birlikte evin duvar parçaları ve klima motorunun da otoparktaki araçların üzerine düşmesi sonucu 4 otomobilde hasar oluştu.

Antalya'da sağanak: Yollar ulaşıma kapandı

Öte yandan, Konyaaltı Sahili ve Kaleiçi Yat Limanı’nda dev dalgalar oluştu. Bazı vatandaşların, dalgalarla fotoğraf çektirmeye çalıştığı görüldü.

Kemer’de metrekareye 235,8 kilogram yağış düştü

DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, taşkın riski bulunan Boğaçay, Çandır, Karaman, Sarısu ile Kemer’deki Göynük ve Ağva çaylarında incelemelerde bulundu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Antalya merkezde metrekareye 130,5, Kemer Ovacık’ta 235,8, Korkuteli’nde 215,1, Döşemealtı’nda 179,4, Kepez’de 148,6 kilogram yağış düştü.

Yağışla birlikte etkili olan rüzgarın saatteki hızı Kemer Sığlık Feneri’nde 175, Finike Balıkçı Barınağında 126, Antalya’da 115, Akdeniz Üniversitesi’nde 132, Konyaaltı’nda 107 kilometreye ulaştı.

Antalya'da Yüksek Kesimlerde Kar Etkili Oldu | Antalya Cityzone

Yüksek kesimlerde kar yağışı görülüyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlü Mehmet Latif Gültekin, merkez ve batı ilçeleri için kırmızı kodla aşırı yağış uyarısı yaptıkları kentte sağanağın artarak devam ettiğini söyledi.

Yarın öğle saatlerine kadar şiddetli yağış beklediklerini vurgulayan Gültekin, “Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını, mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamalarını istiyoruz. Tüm kurumların ekipleri, sahada teyakkuz halinde.” dedi.

Gültekin, Saklıkent Kayak Merkezi ile Elmalı ve Korkuteli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışının da görüldüğünü sözlerine ekledi.

[UHA Haber Ajansı, 30 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.