enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:27 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:10 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:44 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
06:46 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
06:44 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
06:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
06:31 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:49 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:28 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:24 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:08 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
20:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
14:50 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:44 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:04 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara’da mutant virüs oranı yüzde 70

Ankara’da mutant virüs oranı yüzde 70
2 Nisan 2021
380
A+
A-

UHA HABER / TRT Haber yayınına konuk olan Dr. Kerime Altunay, Ankara’da mutant vaka oranının yüzde 70 olduğunu açıkladı. Altunay, mutant virüsün kuluçka süresinin daha uzun olduğunu bu yüzden başta az gibi görülen vakaların bir anda arttığına dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun ardından, İngiltere varyantlı virüsün 81 ilde 180 bin 448 örnekte tespit edildiğini açıkladı.

Koca, İngiltere varyantının vakaların yüzde 75’ini oluşturduğunu ve klasik tip koronavirüsün yerini aldığını söyledi.

Ayrıca Güney Afrika varyantının 11 ilde 169 örnekte tespit edildiği, Brezilya varyantının 2 ilde 4 örnekte tespit edildiği ve California-New York varyantının da 1 ilde 2 örnekte tespit edildiği açıklandı.

“Mutant virüsün bulaşıcılığı daha fazla”

Ocak ayı itibarıyla Türkiye’de görülmeye başlayan mutant virüsle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Kerime Altunay,TRT Haber’e konuştu.

Dr. Altunay mutant virüsün, kuluçka süresinin normal virüse göre daha uzun olduğunu vurguladı. Bu da başlarda yalnızca birkaç kişide görülen mutan virüsün bulaş hızının artmasına ve dolayısıyla daha fazla insanı enfekte etmesine neden oluyor.

“Ankara’da mutant virüs oranı yüzde 70”

Altunay, “Ankara’da yaklaşık olarak yüzde 70 oranında mutant virüs vakası var. Bunun yüzde 60’ını İngiltere mutantı, yüzde 10 kadarını da Güney Afrika ve Brezilya mutantı oluşturuyor.”

“Mutant virüsün bulaşı ev içinde daha fazla”

Salgının başından itibaren ev ziyaretlerine ara verilmesi konusundaki vurguyu hatırlatan Altunay, mutant virüsün ev ziyaretlerinde daha fazla bulaştığını açıkladı.

Bunun nedeni olarak ise ev içinde birbirine yakın şekilde ve maskesiz oturma, ortamın havalandırılmaması ve bir şeyler yiyip içme durumu gösteriliyor.

Ramazanda ev ziyaretleri yapılmamalı

Ramazan dönemindeki ev ziyaretlerinin bu yıl yapılmaması ve teravih namazları için havadar camilerin seçilmesi gerekiyor.

Camilerde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi büyük önem taşıyor.

Altunay, aynı zamanda toplu taşıma kullananların da çift maske takması tavsiyesinde bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.