ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:27 Avrasya İncelemeleri Merkezi’nin (AVİM) 2025 yılına bakışı…
07:00 Paşinyan’ın Batı Ermenistan açıklamaları ve kamuoyundaki gerçekler…
22:48 Ermenistan Avrupa Birliğine mi Giriyor?
20:10 Yazı & Tura ile Doğaçlama Gecesi!
19:55 Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Yeni Yönetim Kurulu
19:52 Mehmet Ali Arslan: “Yeni Yüzyıl Partisi, Türkiye’nin Aydınlık Geleceğini İnşa Edecek”
19:05 Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Hüseyin Baş, 9. Olağan İstanbul İl Kongresi konuştu
18:37 Tenzor Uluslararası Kış Serisi İkinci Ayağında Lider Değişmedi
11:06 “ABD Bizi Esir Aldı”
07:01 Avrasya İncelemeleri Merkezi’nden (AVİM) 2024 yılının kısa bir özeti!
20:35 Cumhurbaşkanlığı Kamu Görevlileri Etik Kurul üyesi İbrahim Karaosmanoğlu’ndan, AK Parti ilçe teşkilatları ve belediye başkanları ziyaretleri
19:46 Gazze’de ateşkes başladı, Hamas’ın serbest bıraktığı üç rehine İsrail güçlerine teslim edildi
19:27 (DİPAM) Başkanı Dr. Tolga SAKMAN, “Terör örgütü PKK/YPG Suriye’deki tehditleri, hem asayiş hem de ulusal güvenlik yapısını bozuyor”
11:39 Kazakistan’da çağ dışı gelenek: Gelin hırsızlığı
09:42 Gıda sektörünün ekonomik zorluklar ve tarımı etkileyen negatif iklim koşulları altında bir yılı geride bıraktı
09:32 İmroz Baskını: Osmanlı Donanması’nın son savaşı
07:57 Milyonlarca Amerikalı neden yorgun?
07:49 Erdoğan Trump’ın “dostu” olarak kalacak mı?
07:23 Bu yıl zeytin hasadında rekolte olmasına rağmen, vatandaşlar da güncel zeytinyağı fiyatlarını merak ediyor
23:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye krizinde de gördük ki sabrın sonu selamettir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UTİB Başkanı Engin’den girişimcilere cesaret

UTİB Başkanı Engin’den girişimcilere cesaret
26 Eylül 2022
127
A+
A-

Girişimcilik ekosistemine katma değer sunan Türkiye’nin en önemli girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge için başvurularda sona yaklaşıldı. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı’nda girişimcileri cesaretlendirdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘nın haberine göre, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katma değer sağlayan ve nitelikli girişimcilerin sektöre kazandırılmasına büyük fırsat sunan TechXtile Start-Up Challenge’da başvurularda sona yaklaşılıyor. 

Resim önizlemesi

DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞIYOR 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), TechXtile Start-Up Challenge’ın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında çalışmalarına hız verdi. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve TechXtile Start-Up Challenge Program Koordinatörü Ufuk Batum, Bursa Tekstil Mühendisleri Odası’nın ‘Tekstilde Dijital Çözümler ve Uygulamaları’ eğitiminde program hakkında bilgiler verdi. TechXtile Start-Up Challenge’ın detayları ile ilgili katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Başkan Pınar Taşdelen Engin, girişimcileri programa katılmaları konusunda cesaretlendirdi. 

Resim önizlemesi

‘BÜYÜK ÖDÜL, SÜRECİN KENDİSİ’ 

TechXtile Start-Up Challenge’ın büyük fırsatlar sunduğunu belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Engin, “Programımızın hem girişimcilik, hem de inovasyon ligine firmalarımızın Ar-Ge bölümünde çalışan arkadaşların ilgi duyacaklarını düşüyorum. Buradaki büyük ödül, aslında sürecin kendisi. Program kapsamında yaptığımız Akıl Fikir Buluşmaları’na katılan önceki dönem finalistlerimizin paylaştıkları deneyimler bu işi devam ettirmemiz noktasında bize güç veriyor” dedi.

Girişimcilere destek olarak tekstil ekosistemine katkı sağlamayı hedeflediklerini de belirten Engin, “Firmalarımızın içerisinde de girişimcilik ruhunu geliştirmemiz gerekiyor. Özellikle Ar-Ge’de görev alan çalışma arkadaşlarımızın fikirlerini yönetim kuruluna pazarlamaları gerekiyor. Bu tarz girişimcilik eğitimleri bu noktada oldukça önemli. Profesyonel yarışmacılar değil, sektöre katkı verecek projelerin peşindeyiz. Akademik olarak girişimcilere destek verdiğimiz programımızın ‘girişimcilere networking’ konusunda da büyük katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı. 

Resim önizlemesi

UZUN MARATONUN SONUNA GELİNDİ 

Program Koordinatörü Ufuk Batum da, 10 yıldır süren ‘Ar-Ge Proje Pazarı’nın üzerine inşa edilen programın, 4 yıldır TechXtile Start-Up Challenge olarak kabuk değiştirerek büyümeye devam ettiğini belirtti. Programın tekstil sektörü için çok değerli olduğunu belirten Batum, “Zaman geçtikçe her marka ve şirkette olduğu gibi her programın da kendini yenilemesi gerekiyor. 3 yıl boyunca değiştirerek yaptığımız, bu yıl da dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz TechXtile Start-Up Challenge programımız aslında uzun bir maratonun sonunda vardığımız nokta. Tekstil dünyasının büyük Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile konuşup, görüşüyoruz. Teknoloji ve trend alanlarını belirleyip, girişimcilerimizi bu noktalara yönlendiriyoruz. Programımıza başvuran tüm katılımcıları TechXtile Akademi’ye davet ediyor ve eğitimden faydalanmalarını sağlıyoruz. Kurumsal olarak da büyük ilgi gören programımız çok fazla kaynak harcamadan uluslararası arenada ses getiriyor” dedi. 

[UHA Haber Ajansı, 26 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.