enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:05 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
00:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Anavarza Antik Kenti’nde restorasyon ve kazı çalışmaları

‘Anavarza Antik Kenti’nde restorasyon ve kazı çalışmaları
11 Mayıs 2022
230
A+
A-

ADANA – UHA HABER / Adana’nın Kozan ilçesindeki ‘Anavarza Antik Kenti’nde restorasyon ve kazı çalışmaları devam ediyor.

Adana’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘nın haberine göre, ‘Anavarza Antik Kenti‘de restorasyon ve kazı çalışmaları, Çukurova Kalkınma Ajansının güdümlü proje desteği kapsamında hazırlanan ve Adana Valiliğince 21 milyon TL bedelle ihale edilen “Anavarza Yeniden Doğuyor” projesi kapsamında kazı ve resterasyos çalışmaları yürütülüyor.

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Kozan Anavarza Antik Kenti’nde yapılan restorasyon ve kazı çalışmalarını yerinde inceledi ve yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Dr. Elban, Anavarza Antik Kenti’nin Adana’nın sahip olduğu önemli bir tarihi değer olduğunu söyledi, restorasyon çalışmalarının bir an evvel tamamlanması için herkesin titizlikle çalışması gerektiğine vurgu yaptı.

Dünya Geçici Kültür Mirası Listesinde yer alan Anavarza Antik Kenti’nin önemine dikkat çeken Vali Elban, “Kentimizin binlerce yıllık tarihi geçmişine ışık tutan Kozan Anavarza Antik Kenti’nde yapılan çalışmaları adım adım takip ediyoruz. İlimizin tarihi eserlerini ve kültürel varlıklarını gelecek nesillere miras bırakmak amacıyla azami gayret gösteriyoruz” dedi.

Anavarza Antik Kenti’nin, Anadolu’nun bilinen en büyük antik kenti olan Efes’ten çok daha büyük bir antik kent olduğunu ifade eden Vali Dr. Süleyman Elban, buranın Anadolu’nun yalnızca bilim ve kültürüne değil aynı zamanda tarihine de ışık tutacağını ve onun için sorumluluklarının çok büyük olduğunu belirtti.

Vali Elban, Dioscorides Pedanius‘un Roma İmparatorluğu döneminde bu verimli topraklarda hekim ve farmakoloji bilgini olarak yaşamış olmasının son derece önemli olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

Dioscorides Pedanius, zengin kültürel mirasımızın dünyaya bir armağanıdır. Bizler de bu mirası yaşatmak için bazı çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda bu topraklarda yaşamış olan Dioscorides’in evinde çalışmalar yapılacak, onunla ilgili vitrinler ve bilgi panoları oluşturulacak; ayrıca Dioscorides’in çalışmalarını anlatan belgesel niteliğinde animasyon filmleri de hazırlanacak.”

77 CE: Dioscorides describes cannabis - Hemp History

Vali Dr. Süleyman Elban, Dioscorides Pedanius’un modern botanik biliminin (bitkibilim) de kurucusu olarak kabul edilen Dioscorides Pedanius’un yaptığı çalışmalarla kendisinden sonra gelen bilim adamlarının çalışmalarına ışık tuttuğunu açıkladı.

Vali Dr. Elban’ın inceleme gezisine Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner, Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürü Betül Kiminsu ile ilgili yetkililer katıldı.

[UHA Haber Ajansı, 12  Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.