enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi..
00:47 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:43 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:31 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:26 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:15 Türk zırhlıları Almanya’da
00:14 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:02 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da PKK yöneticisine hapis cezası

Almanya’da PKK yöneticisine hapis cezası
27 Şubat 2021
453
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da PKK’nın Mainz bölge yöneticisi Hüseyin A. “yabancı terör örgütüne üyelik” suçundan 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa/BK,EC)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da PKK’nın Mainz bölge yöneticisi “Çolak” kod adlı Hüseyin A. 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Koblenz Eyalet Yüksek Mahkemesi, 60 yaşındaki sanığın Hofheim, Mainz, Wiesbaden, Rüsselsheim, Kelsterbach ve Bad Kreuznach bölgelerini de kapsayan Mainz bölge yöneticisi olduğuna hükmetti.

Sanığın Mainz bölge yöneticisi olarak 2015 yılı Ağustos ayından bu yana yıllık bağış kampanyalarını organize etmek ve denetlemekle görevli olduğu, kampanyaların yanı sıra PKK’ya yakın etkinliklerle örgüte mali kaynak sağladığı belirtildi.

Sanığın şimdiye kadar topladığı paranın miktarı ve mali kaynakların boyutu ise dava sürecinde açıklığa kavuşturulamadı. Hüseyin A.’nın faaliyetleri karşılığında PKK’dan mali destek aldığı, pek çok kez PKK tarafından hesabına aylık 350 euroluk miktarlar yatırıldığı tespit edildi.

Şiddete başvurmama hafifletici sebep

Mahkeme, kararında sanığın hiçbir zaman bizzat şiddet ve baskıya başvurmamış, saldırı planlama ya da icrasına katılmamış olmasını hafifletici sebep saydı.

Sanık, dava sürecinde PKK Mainz bölge yöneticisi olduğu suçlamasını kabul etmemiş, bağış toplama faaliyetlerinde PKK yapıları içinde yer almadığını, “Türk devletinin saldırılarından etkilenen bölgelere destek için insanî faaliyet yürüttüğünü” savunmuştu.

Hüseyin A. 19 Mayıs 2020 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, ilk duruşması 8 Ocak tarihinde yapılmıştı.

19 Şubat’ta da PKK’nın Hessen, Rheinland-Pfalz ve Sauerland eyaletleri yöneticiliğini yapmakla suçlanan Gökmen Ç. hüküm giyerek 3 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 27 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.