enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da kara para operasyonu: Militan gruplar için Türkiye ve Suriye’ye nakit transferi iddiası

Almanya’da kara para operasyonu: Militan gruplar için Türkiye ve Suriye’ye nakit transferi iddiası
7 Ekim 2021
384
A+
A-

UHA HABER / Alman polisi geçen yıl tesadüfen ipucunu yakaladığı kara para aklama ağına ait soruşturmayı takiben ülkenin çeşitli eyaletlerindeki 25 kentte büyük çaplı operasyonlar düzenledi.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (EuroNews)’e dayandırdığı haberine göre, Alman medyası, 2016 yılından beri 140 milyondan fazla paranın aklandığını ve bir kısmının Türkiye ve Suriye’ye gönderilerek militan grupların fonlanmasında kullanıldığını yazdı.

Kuzey-Ren Vestfalya, Aşağı Saksonya ve Bremen eyaletlerinde sabah erken saatlerde yapılan operasyonlarda 44’ü Suriyeli, 10’u Alman, beşi Ürdünlü ve dördü Lübnanlı toplam 67 şüpheli hedef alındı.

Polisin verdiği bilgilere göre aralarında Suriye’deki El Nusra Cephesi’nin üyesi olmakla suçlanan 39 yaşındaki bir Suriyeli de olmak üzere 11 kişinin tutuklandığını açıkladı. Diğer altı kişinin başka İslami gruplarla bağlantısı olduğu, ikisinin potansiyel tehdit olarak nitelendirildiği belirtildi.

Baskınlar, para transferi için bankaları kullanmak yerine Müslüman ülkelerdeki aracılarla nakit aktarımı sağlayan Hawala ağı olarak bilinen unsura karşı yürütülen soruşturmanın bir parçasını oluşturuyor. Baskınlarda ayrıca çok sayıda belge ve cihaza da el konulduğu bildirildi.

Aklanan para tahmini 140 milyondan fazla

Düsseldorf polisi aklanan paranın 2016 yılından bu yana silahlı soygun, organize yolsuzluk, uyuşturucu trafiği ve gasp gibi suç faaliyetlerinin de aralarında bulunduğu birçok farklı kaynaktan elde edildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada soruşturma kapsamındaki tarihlerde yapılan para transfer hacmine dair ilk tahminlerin yaklaşık 140 milyon euro olduğu belirtildi.

Alman kamu yayıncısı WDR’ye göre aklanan paranın en azından bir kısmı Türkiye ve Suriye’ye gönderilerek militan grupların fonlanmasında kullanıldı.

Polis ayrıca şüpheliler hakkında yasadışı yardım almak ve vergi kaçakçılığı suçlamaları bulunduğunu bildirdi. Baskınlarda 3 milyon euro değerinde lüks araba, nakit para, altın, mücevher ve saatlerin yanı sıra 100 bin euro değerinde ses sistemi de ele geçirildi. Çok sayıda belge ve cihaza da el konulduğu bildirildi.

Söz konusu para transfer ağı ilk defa Mayıs 2020’de bir trafik kazası sırasında yolculardan bazılarının şüpheli hareketleri sonucu polisin dikkatini çekmiş, yapılan aramada araç içindeki spor çantalarda 300 bin euro nakit para ele geçirilmişti.

[UHA Haber Ajansı, 07 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.