enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da 2021’de istihdam arttı

Almanya’da 2021’de istihdam arttı
4 Ocak 2022
1.269
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Almanya’da toplam istihdam 2021 yılında 7 bin artarak 44,9 milyona yükseldi. Almanya’da istihdam, 2020’de 14 yıl sonra ilk kez düşmüştü.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Federal İstatistik Dairesi (Destatis) Almanya’da 2021 yılında toplam istihdamda hafif bir artış kaydedildiğini duyurdu.

Açıklanan verilere göre, Almanya’da toplam istihdam geçen yıl 7 bin artarak 44,9 milyona yükseldi. Böylece 2020’de 14 yıl sonra ilk kez düşen toplam istihdam 2021’de yeniden artmış oldu.

Federal İstatistik Dairesi’nden yapılan açıklamada, “İstihdamda 2006’dan beri devam eden artış, demografik değişimin sonucunda azalan potansiyel işçi sayısı nedeniyle muhtemelen koronavirüs krizi olmasa da yakın gelecekte bir son bulacaktı” denildi.

Bu değişimin, yurt içi nüfusun daha fazla işgücüne katılımı ve dış göçle dengelenmesi yolunun giderek etkisini yitirdiği açıklandı.

Sektörler arası ciddi fark

Federal İstatistik Dairesi’nin verileri, ekonomik sektörler arasında da farklılıklar olduğunu ortaya koydu.

Hizmet sektöründe istihdamın 94 binlik artışla 33,7 milyona yükseldiği görüldü.

Kamu, eğitim, sağlık, bilgi ve komünikasyon sektörlerinde çalışanların sayısında ciddi artış kaydedilirken ticaret, ulaşım ve konaklamada pandemi nedeniyle düşüş gözlendi.

İmalat sektöründe çalışanların sayısı 8,1 milyona düşerken emlak fiyatlarındaki patlamanın etkisiyle inşaat sektöründe istihdam arttı. Tarım, ormancılık ve balıkçılıktaysa keskin düşüşler yaşandı.

Azami 450 euro ücret alınan işlerde çalışan kişilerin sayısı 2020’den sonra 2021’de de azalırken serbest meslek sahiplerinin sayısında uzun yıllardır görülen düşüş geçen yıl da devam etti.

EK Kaynaklar *DW,dpa

[UHA Haber Ajansı, 04 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.