enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransız siyaset bilimciye göre Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşında “samimi arabulucu”

Fransız siyaset bilimciye göre Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşında “samimi arabulucu”
23 Mart 2022
770
A+
A-

PARİS – UHA HABER / Fransız siyaset bilimci ve gazeteci Renaud Girard, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşında tarafların arasında kendini “samimi arabulucu” olarak kabul ettirdiğini duyurdu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Girard, Le Figaro gazetesindeki yazısında, Rusya-Ukrayna savaşında, Batı’nın bir ikilemle karşı karşıya kaldığını kaydederek, “NATO’nun Norveçli Genel Sekreteri’nin (Jens Stoltenberg) öngördüğü gibi Ukrayna’ya daha fazla silah mı vermek gerekiyor yoksa 1952’den bu yana NATO üyesi Türkiye’nin yaptığı gibi Rusya-Ukrayna müzakeresine mi öncelik verilmeli?” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin taraflar arasında kendini “samimi arabulucu” olarak kabul ettirdiğini vurgulayan Girard, önceliğin savaşın durması olduğunu kaydetti.

Girard, Batı’nın, uluslararası ilişkilerde şiddet kullanmaması ve dengeli bir diplomasi yürütmesi gerektiğini söyledi.

Fransız siyaset bilimciye göre Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşında "samimi arabulucu"

“Ukrayna Türkiye’den memnun”

Türkiye’den önce Fransa, İsrail ve Çin’in Doğu Avrupa’ya barışı getirecek arabulucu olmaya çalıştığını ifade eden Girard, Ukrayna’nın, Türkiye’den memnun olduğunu kaydetti.

Girard, bu SİHA’ların eylül 2020’de Dağlık Karabağ’da “Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı kazandığı savaşta” etkisini gösterdiğini, bugün ise Rusya’nın saldırılarına karşı geldiğine dikkati çekti.

“Türkiye yaptırım uygulamayarak Rusya ile iyi ilişkilerini koruyor”

Türkiye’nin, yaptırım uygulamayarak Rusya ile iyi ilişkilerini koruduğunu ifade eden Girard, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşmeye devam eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un barışı tesis edebileceği ancak 10-11 Mart’ta Paris’te düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesinde Rusya’ya yaptırım uygulayan “lider” konumunda bulunduğunu aktardı.

Girard, Batı için alternatif stratejinin Ukrayna’ya askeri olarak daha fazla yardım etmek olduğunu, bunun “çılgın fikir” olmadığını ve Putin’in ancak “güç dengesinden” anladığını belirtti.

Bunun gerilimin artırması riski taşıdığını ifade eden Girard, Putin’e çıkış kapısı gösterilmesi gerektiğini kaydederek, “Bir gün Polonya-Ukrayna sınırında nükleer silahın patlamasını mı görmek istiyoruz?” sorusunu yöneltti.

[UHA Haber Ajansı, 23 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.