enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya sığınmacılara aylık ödeneği 50 euro ile sınırlıyor

Almanya sığınmacılara aylık ödeneği 50 euro ile sınırlıyor
21 Haziran 2024
15
A+
A-

Almanya’da eyalet başbakanları sığınmacılara en fazla 50 euro nakit ödeme yapılması konusunda anlaştı.

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’n DW kaynaklı haberine göre,Almanya’da eyalet başbakanları sığınmacılara, adlarına düzenlenecek ödeme kartları aracılığıyla ayda en fazla 50 euro nakit ödeme yapılması konusunda anlaştı.

Hessen Eyaleti Başbakanı Boris Rhein, Berlin’de düzenlenen Eyalet Başbakanları Konferansı’nın ardından yaptığı açıklamada, 16 eyalet başbakanının söz konusu nakit ödeme sınırı üzerinde mutabakata vardığını aktardı. Rhein, eyaletlerin bu konuda hemfikir olmasının “çok önemli bir işaret” olduğunu sözlerine ekledi.

Alman haber ajansı dpa’nın katılımcılardan aldığı bilgilere göre eyalet başbakanları, federal hükümetten “iltica prosedürlerinin transit ve üçüncü ülkelere kaydırılmasına yönelik somut modeller geliştirmesini ve özellikle de AB mevzuatı ve ulusal iltica hukukunda gerekli değişiklikleri ele almasını” talep eden göç konulu bir belge üzerinde de anlaştı.

Hessen Başbakanı Boris Rhein  ve Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil istişarelerin ardından düzenlenen basın toplantısında anlaşmayı doğruladı. Özellikle Avrupa Birliği’nin (AB) önde gelen ülkeleri, İtalya’nın Arnavutluk ile imzaladığına benzer, iltica sürecinin yurt dışında tamamlanmasını öngören üçüncü ülke düzenlemesinde ısrar ediyor.

Ancak İçişleri Bakanı Nancy Faeser söz konusu uygulamaya temkinli yaklaşıyor. Perşembe günü Potsdam’da düzenlenen Federal ve Eyalet İçişleri Bakanları Konferansı çerçevesinde yaptığı açıklamada Faeser, söz konusu uygulamanın “bir yapı taşı” olabileceğini ancak Almanya’daki göç durumunu temelden değiştirmeyeceğini söyledi.

Faeser daha sonra eyalet liderleri ve Başbakan Scholz arasındaki istişarelere katılarak burada üçüncü ülke düzenlemelerine ilişkin aylar süren bir uzman incelemesinin sonuçlarını da sunacak.

Başbakanlar bugünkü istişarelerin ardından Başbakan Olaf Scholz ile görüşerek, taleplerini aktaracaklar.

Ek kaynaklar* AFP, dpa 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.