enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:11 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:10 “28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
00:08 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
00:08 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:07 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:07 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:05 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:03 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “bin yıl sürecek” denilen 28 Şubat sürecinin failleri cezasız kalmadı
00:01 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:01 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:00 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
11:34 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:27 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
00:55 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:54 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:37 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman hükümetinde korona anlaşmazlığı

Alman hükümetinde korona anlaşmazlığı
9 Şubat 2022
536
A+
A-

BERİN – UHA HABER / Almanya’da, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti korona kısıtlamalarının kaldırılıp kaldırılmaması konusunda anlaşamadı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (dpa)’ya dayandırdığı haberine göre, Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitYeşiller ve Hür Demokrat Parti’den (FDP) oluşan Federal Hükümet korona politikasında anlaşmazlık yaşıyor. Başbakan Olaf Scholz (SPD) ile Başbakan Yardımcısı Robert Habeck (Yeşiller) gevşeme için zamanın henüz erken olduğu görüşünü taşırken FDP kısıtlamaların kaldırılmasından yana.

Scholz’a güçlü yönetim göstermediği eleştirisi

Baden Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann Deutschlandfunk’a yaptığı açıklamada Başbakan Scholz’un pandemi politikalarında güçlü bir yönetim sergilemediği eleştirisini yaptı. Yeşiller Partili siyasetçi “Hükümet başkanı bir pandemide güçlü bir yönetim sergilemeli, başka türlüsü olmaz” dedi.

Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Habeck de Funke Medya Grubu’na yaptığı açıklamada “Elbette bir açılma perspektifine ihtiyacımız var ancak gevşemeler doğru zamanda hayata geçirilmeli” dedi. Henüz Omicron dalgasının kırılmadığını söyleyen Habeck gevşeme konusunda tüm eyaletlerin ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. “Önce ne yapılacağı gibi tek tek adımları aramızda ortaklaştırmamızı önemli görüyorum” diyen Habeck “Pandeminin nasıl bir gelişim gösterdiğine bakmak zorundayız. Almanya’da daha yaşlı nüfusta nispeten daha az aşılama oranlarına sahibiz. Ama temkinli bir biçimde umutlanmak için de nedenimiz var” diye konuştu.

Köln

Köln

Vaka sayıları yüksek

Hükümetin en küçük ortağı olan liberal çizgideki FDP ise kısa vadede gevşemeye gidilmesini istiyor. Ancak Almanya’da vaka sayıları rekor seviyelerde olmayı sürdürüyor. Robert Koch Enstitüsü’nün Pazar günü yaptığı açıklamaya göre yedi günlük insidans sayısı ilk kez 1400’ü aştı. Kısıtlamaların kaldırılmasını savunanlar ise Omicron vakalarının hafif seyrettiğine dikkat çekiyor. FDP lideri ve Maliye Bakanı Christian Lindner mevcut korona tedbirleri için varolan hukuki dayanağın süresinin 19 Mart tarihinde dolduğuna dikkat çekti.

CSU lideri Söder: Hastane sayıları belirleyici

Hrıstiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder ise Federal Hükümet’ten bir açılma planı ortaya koymasını talep etti. Bild am Sonntag’a bir açıklama yapan Söder “Eğer sağlık sisteminin aşırı yük altına girmeyeceğinden emin olabiliyorsak, özgürlük hakları pandeminin diğer dönemlerinde olduğu gibi geri plana atılamaz” diye konuştu. Söder “Eğer hastane sayıları sabit kalıyorsa kültür, spor ve ticarette açılma adımları atmalıyız. FFP2 maskelerinin kullanımı temas kısıtlamalarının da geri alınmasına izin veriyor” dedi.

Frankfurt

Frankfurt

Başbakanlar toplantısı 16 Şubat’ta

Almanya’da 16 Şubat tarihinde Başbakan Scholz ile eyalet başbakanları bir araya gelecek. 24 Ocak tarihinde Federal Hükümet ile eyalet hükümetleri hastanelerde dolululuk yaşanmaması halinde “açılma perspektifleri” oluşturulması konusunda mutabık kalmıştı. Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach şimdiye kadar yaptığı açıklamalarda Almanya’da Omicron dalgasının zirvesine Şubat ortasında ulaşılacağını tahmin ettiğini söylemişti.

Almanya’da anketlere göre halk da kısıtlamaların kaldırılmasından yana. Bild am Sonntag’ın Insa’ya yaptırdığı kamuoyu anketine göre halkın yüzde 49’u gevşemeden yana, yüzde 44 ise korona kısıtlamalarının sürmesini savunuyor.

[UHA Haber Ajansı, 09 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.