enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 Fransa ve İsviçre’de nükleer santraller aşırı sıcak nedeniyle vites düşürdü
00:57 Türkiye – Türkmenistan arasında ticaret hacmi yılın ilk altı ayında yüzde 26,3 arttı
00:47 Derin yoksullukla mücadele hikâyesi
00:34 Marmara Bölgesi’nde işverenler istihdamda olumlu hava bekliyor
00:30 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama projeleriyle atıl vaziyette bulunan tarım arazileri suyla buluştu…
00:20 Fransa yumuşak gücünü artırmak için ‘diplomatik rezerv’ başlattı
00:15 İtalya, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına 500 bin iş vizesi verecek
23:31 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:18 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:00 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:46 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:49 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
17:29 KADEM Kocaeli Temsilciliği’nden “Aşurede Buluşalım” Etkinliği
17:10 Bölge Organizasyonuna yeni soluk!
10:35 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko’dan Tarım Bakanı’na Sert Tepki: “Pestisiti Gizlemek, Milleti Zehirlemeye Ortak Olmaktır!”
10:08 İletişim Başkanı Altun: Özgür Özel’in ifadeleri toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluktur
09:53 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına tepki
09:48 6 kıtaya karavan satıyor
09:40 Bakan Tunç: Kamu düzenini bozan eylemler, ifade özgürlüğü hakkı kapsamında değerlendirilemez
09:31 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçaklar, Türkiye’ye geri getirilecek”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aliyev-Tatar görüşmesi ‘Rumları’ korkuttu

Aliyev-Tatar görüşmesi ‘Rumları’ korkuttu
15 Ağustos 2022
295
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

LEFKOŞA – UHA HABER / Kıbrıs Rum kesimi, geçtiğimiz hafta Aliyev-Tatar görüşmesinden son derece tedirgin tedirgin olmuştu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Konya’da bir araya gelmesinin ardından, Rum tarafında “KKTC tanınıyor” korkusu oluşmuştu. TRT Haber’e konuşan Tatar da, Rumların bu tavrını “çaresizliklerinin göstergesi” olarak değerlendirdi.

Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle 5. İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni’ne katılmak üzere Konya’ya gitmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Konya’da bir araya geldi.

Tatar’ın, burada Aliyev ile yaklaşık 40 dakika süren görüşmesinden Adadaki Rumlar, bu samimi görüntülerden çok rahatsız olmuştu.

Görüşmede, Aliyev’e Kıbrıs konusunda bilgi veren Tatar, Türkiye ile uyum içinde bir politika yürüttüklerini söyledi.

Oysaki Tatar, görüşmenin son derece samimi bir ortamda geçtiğini kaydederek, iki ülke arasındaki karşılıklı münasebetlerin gelişmesi için değerlendirmelerde bulunulduğunu da vurgulamıştı.

Kıbrıs Rum kesiminde “Azerbaycan, KKTC’yi tanıyacak” korkusu oluştu.

Rum tarafının Dışişleri Bakanlığı, Aliyev’in Tatar’ı “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı” olarak takdim etmesinden rahatsız oldu. Görüşmeye ilişkin “kabul edilemez” yorumunu yaptı.

Rum yönetimi Azerbaycan’ı AB ile ilişkileri üzerinden hedef aldı

Azerbaycan’ı, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri üzerinden hedef aldı.

Rum kesiminin AB üyesi olduğu hatırlatılarak, bu konuda çalışma yapılacağı öne sürüldü.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Yapılan açıklamada KKTC’ye yönelik çirkin sözlere yer verildi.

Görüşmeyi manşetlerine çeken Rum medyası da “Öfke” ve “Düşmanca eylem” başlıkları kullanıldı.

Tatar TRT Haber’e konuştu: Rumların Türklere karşı zihniyeti değişmedi

KKTC Rum kesiminin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

TRT Haber’e konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, adadaki Rumların Türklere karşı zihniyetinin değişmediğini belirtti.

Tatar, Rumların tüm engellemelerine rağmen KKTC’nin mücadelesinin zaferle sonuçlanacağını vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür eden Tatar, Rumların tavrını çaresizliklerinin göstergesi olarak değerlendirdi ve “Rumların bu çığırtkanlıkları dikkate alınmamalı” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 15 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.