enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:25 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aliyev-Tatar görüşmesi ‘Rumları’ korkuttu

Aliyev-Tatar görüşmesi ‘Rumları’ korkuttu
15 Ağustos 2022
297
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

LEFKOŞA – UHA HABER / Kıbrıs Rum kesimi, geçtiğimiz hafta Aliyev-Tatar görüşmesinden son derece tedirgin tedirgin olmuştu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Konya’da bir araya gelmesinin ardından, Rum tarafında “KKTC tanınıyor” korkusu oluşmuştu. TRT Haber’e konuşan Tatar da, Rumların bu tavrını “çaresizliklerinin göstergesi” olarak değerlendirdi.

Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle 5. İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni’ne katılmak üzere Konya’ya gitmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Konya’da bir araya geldi.

Tatar’ın, burada Aliyev ile yaklaşık 40 dakika süren görüşmesinden Adadaki Rumlar, bu samimi görüntülerden çok rahatsız olmuştu.

Görüşmede, Aliyev’e Kıbrıs konusunda bilgi veren Tatar, Türkiye ile uyum içinde bir politika yürüttüklerini söyledi.

Oysaki Tatar, görüşmenin son derece samimi bir ortamda geçtiğini kaydederek, iki ülke arasındaki karşılıklı münasebetlerin gelişmesi için değerlendirmelerde bulunulduğunu da vurgulamıştı.

Kıbrıs Rum kesiminde “Azerbaycan, KKTC’yi tanıyacak” korkusu oluştu.

Rum tarafının Dışişleri Bakanlığı, Aliyev’in Tatar’ı “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı” olarak takdim etmesinden rahatsız oldu. Görüşmeye ilişkin “kabul edilemez” yorumunu yaptı.

Rum yönetimi Azerbaycan’ı AB ile ilişkileri üzerinden hedef aldı

Azerbaycan’ı, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri üzerinden hedef aldı.

Rum kesiminin AB üyesi olduğu hatırlatılarak, bu konuda çalışma yapılacağı öne sürüldü.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Yapılan açıklamada KKTC’ye yönelik çirkin sözlere yer verildi.

Görüşmeyi manşetlerine çeken Rum medyası da “Öfke” ve “Düşmanca eylem” başlıkları kullanıldı.

Tatar TRT Haber’e konuştu: Rumların Türklere karşı zihniyeti değişmedi

KKTC Rum kesiminin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

TRT Haber’e konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, adadaki Rumların Türklere karşı zihniyetinin değişmediğini belirtti.

Tatar, Rumların tüm engellemelerine rağmen KKTC’nin mücadelesinin zaferle sonuçlanacağını vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e Kıbrıs Türk halkı adına teşekkür eden Tatar, Rumların tavrını çaresizliklerinin göstergesi olarak değerlendirdi ve “Rumların bu çığırtkanlıkları dikkate alınmamalı” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 15 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.