enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
11:41 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
07:57 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:33 Çerkezköy-Kapıkule hattında sinyalizasyon ve test çalışmaları devam ediyor
07:07 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:05 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
00:36 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
00:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
00:08 Bugün “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında Antalya’da inşa edilecek 13 bin 213 konut için kura çekimi yapılaca
00:05 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
00:02 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
20:43 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:33 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:33 Mücahit ve Mücahidelerin Anlatımıyla Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi” adlı kitabın tanıtımı yapıldı
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ali Babacan, AK Parti üyesi olduğu dönemde Erdoğan’a karşı Gül’ün adaylığı için çalışma yaptığını itiraf etti

Ali Babacan, AK Parti üyesi olduğu dönemde Erdoğan’a karşı Gül’ün adaylığı için çalışma yaptığını itiraf etti
11 Mayıs 2021
498
A+
A-

UHA HABER / Ali Babacan, henüz AK Parti üyesi olduğu dönemde muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı adayı için çalıştığını itiraf etti.

(UHA)Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘AKŞAM Gazetesi‘ne dayandırdığı haberinde, 2019 yılında AK Parti üyeliğinden ayrılan Ali Babacan, 2018 yılında Abdullah Gül’e ortak adaylık teklifi götürülmesi çalışmalarının “tam da göbeğinde” olduğunu şu sözlerle anlattı: “Görünür değildim ben, ama tam göbeğindeydim.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, henüz AK Parti üyesi olduğu 2018 yılında Abdullah Gül’ün muhalefet partilerinin ortak adayı olması için sürdürülen görüşmelerin “tam da göbeğinde” olduğunu itiraf etti.

Halk TV’de bir programa katılan Ali Babacan, 2018’de Recep Tayyip Erdoğan’a karşı muhalefet ortak aday teşebbüsü olduğunu belirterek, “Bu girişim olmadı, ülke tam beş yıl kaybetti.” dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın “Siz de o tarih itibarıyla o çalışmaların içerisindesiniz diye anlıyorum.” sözlerine yanıt veren Ali Babacan, “Tabii ki, tabii ki. Tam göbeğindeydik. Görünür değildim ben, ama tam göbeğindeydim.” ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz ise, bu yanıtın üzerine “Çok iyi, sırlarınızı döktünüz ortaya.” dedi.

AK Parti üyeliğinden 2019’da ayrılan Ali Babacan, 2018 yılında muhalefetin Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ortak bir aday çıkarması için çalıştığını, ancak başarılı olamadıklarını şu sözlerle dile getirdi:

“Abdullah Gül’e ortak adaylığın teklif edildiği ortamda ben de vardım. Ortak adaylığını teklif edenleri topladığınızda rahatlıkla seçimi kazanabilecek bir tablo vardı. O gün gelip de ‘Siz ortak aday olursanız biz sizi destekleyeceğiz’ diyenler son güne kadar sözlerinin arkasında dursaydı o gün o iş olurdu.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 11 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.