ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:57 Sanat her yerde: 16 Şehirde oyunculuk atölyeleri başlıyor!
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışanın, üretenin, ihracat yapanın, özellikle yanında olmaya devam edeceğiz”
00:53 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Sadece Bir Savcı Görevini Yapınca Ülkede Yer Yerinden Oynadı!”  
00:51 Erdoğan: Terörün olmadığı bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz
00:47 Ömer Çelik: Netanyahu şebekesinin İran’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz
00:43 Uluslararası Hukuk Açısından Kudüs’ün Statüsü
00:43 Türkçülük fikrinin babası: Ziya Gökalp
00:41 MİT’ten PKK’ya TUSAŞ Harekatı
00:37 Açılım süreci: Durumlar ve sorunlar
00:29 Bakan Murat: Hızımızı daha da artıracağız, yıl sonunda 200 bin konuta ulaştıracağız…
00:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Parlamenterler Arası Kudüs ve Filistin Platformu üyelerini kabul etti
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası hukuk tamamen rafa kaldırılmış durumda”
00:13 “Yenidoğan Çetesi” Skandalı ve Özel Hastaneler
00:11 Bakan Işıkhan, “Türkiye’yi, dünyanın en önemli üretim üslerinden birisi haline getirmekte kararlıyız”
00:08 MSB, Somali Deniz Görev Grubu’nun Oruç Reis’e refakat görüntülerini paylaştı
00:07 Terör örgütüne ‘Gürz’ darbesi: 55 gözaltı
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaptığımız nakdi yardımların toplamı 36 milyar 150 milyon lirayı aştı”
00:02 Suriye’nin kuzeyinde 17 terörist etkisiz hale getirildi
00:02 Bölgemizde Amerika’nın bıraktığı güç boşluğunu kim dolduracak?
00:00 Türkiye, İsrail’in İran’a saldırısını ‘en güçlü şekilde’ kınadı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2023 seçimleri hata kaldırmaz

2023 seçimleri hata kaldırmaz
11 Mayıs 2021
458
A+
A-

UHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, Muhalefetin, 2023 seçimlerine iki temel başlık altında geliştirdiği iddialarla hazırlandığının altını çizerek, bunlardan birinin ‘ekonomi’, diğerinin de ‘demokrasi’ olduğuna dikkat çekti.

Kurtuluş Tayiz'den "memlekete baktıkça içi kan ağlayan" Ali Babacan'a  okkalı cevap!Yazar Kurtuluş Tayiz, köşesinde kaleme aldığı ‘2023 seçimleri hata kaldırmaz‘ başlıklı yazısında, Muhalefetin 31 Mart yerel seçimlerinde, bu propaganda silahlarını etkili şekilde kullandıklarını hatırlattı.

“Hatırlayacak olursak; ABD’yle 2018’de yaşanan siyasi gerilim ekonomiyi fazlasıyla olumsuz etkiledi” diyen Kurtuluş Tayiz, “Kur operasyonlarıyla döviz fırladı. Artan enflasyon pazara, markete ve dolayısıyla vatandaşın cebine yansıdı. Muhalefet, bu durumu 31 Mart seçimlerinde kullanarak seçmeni kendi lehinde etkilemeye çalıştı. İstanbul ve Ankara’daki muhalefet adayları, bazı siyasi uygulamaları da bahane ederek “mağduriyeti” oynayınca, AK Parti beklenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kaldı”ğını aktardı.

Kurtuluş Tayiz, Yerel seçimlerde AK Parti’ye karşı birleşen muhalefetin, dış fonlardan beslenen bazı medya gruplarının sınırsız yalan üretimi ve dezenformasyon çalışmalarıyla kendilerinin bile beklemediği bir sonucu yakaladığını ifade etti.

31 Mart yerel seçim sonuçlarının, muhalefeti hiç olmadığı kadar umutlandırdığını belirten Kurtuluş Tayiz, 2023 seçimleri için de aynı yoldan, aynı argümanları kullanarak başarıya ulaşmak istediklerini, Pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntıları ve moral bozukluğunu “yolsuzluk” iddialarıyla tırmandırarak 2023 seçimlerinde kullanmaya hazırlandığının altını çizdi.

Kurtuluş Tayiz, “Elbette, ekonomik sorunlar tek başına yeterli etkiyi uyandırmayacağından, bunu “demokrasi” propagandasıyla tamamlayacaklar. Cumhurbaşkanlığı sistemini “otoriter yönetim” söylemiyle hedef alacak; sistematik olarak “baskı”, “adaletsizlik” ve “yasaklar”dan şikayet edecekler. Gençleri ve seküler çevreleri “demokrasi” söylemiyle, muhafazakar kesimleri de “ekonomi” ve “yolsuzluk” yalanlarıyla etkilemeye çalışacaklar” dedi.

“Şimdiden seçmen zihnini bu kavramlarla (baskıcı, zorba, adaletsiz, yolsuzluk) yüklüyorlar” diyen Kurtuluş Tayiz, Kamuoyuna yeterince iyi anlatılamayan pek çok uygulamanın da muhalefetin değirmenine su taşıdığına dikkat çekti.

Kurtuluş Tayiz, Sonuçta seçmenin kararının, geçen zaman süresince oluşan kanaatlere, yargılara ve algılara dayandığını dile getirerek, “Neyin doğru neyin yanlış olduğundan ziyade, neyin nasıl anlaşıldığı ve benimsendiğine bakmak gerekli” dedi

Muhalefetin arkasındaki üst aklın algı mühendisliği konusunda fazlasıyla kabiliyetli olduğunun bir gerçek olduğuna vurgu yapan Kurtuluş Tayiz, Zamanında ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel hayat damarlarına sızarak nüfuz eder hale geldiklerini ve kurulmuş hazır bir mekanizmaları olduğunu açıkladı.

Kurtuluş Tayiz'den "memlekete baktıkça içi kan ağlayan" Ali Babacan'a  okkalı cevap!Kurtuluş Tayiz, şöyle devam etti:

“Gerçek şu ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki AK Parti, 2002’de iktidarı devraldığında ortada neredeyse devlet vasfını da yitirmiş bir enkaz vardı. Ekonomi de batıktı, devlet de. Bu ülkeyi yeniden ayağa kaldıran Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti oldu. Eskiden devlet varlığı tartışmalıydı; oysa şimdi bölgesel güç ve küresel aktör olan bir Türkiye var”.

“Pandemi şartlarında iktidarda CHP ve ortakları olsaydı, tarihin en büyük yıkımını yaşardı bu ülke” diyen Kurtuluş Tayiz, İktidarda, küresel kriz ortamında bile Türkiye’yi sağlam bir şekilde ayakta tutmayı başaran, büyüten, güçlendiren bir lider olduğunun altını çizdi.

Kurtuluş Tayiz, ‘2023 seçimleri hata kaldırmaz‘ başlıklı yazısında şunları aktardı:

“Ama algı görecelidir. Dünün gerçeklerinden habersiz büyük bir genç nüfus var. Ekonomiden canı yanmış ve muhalefetin ajitasyonundan olumsuz etkilenen büyük bir kitle var. Ve bu kesimlerin iktidardan beklentileri de çok fazla ve farklı. Bu algı dünyasını gözeterek siyasi mücadele vermek zorunda her parti.

2013’ten bu yana toplumu AK Parti ve Erdoğan’a karşı dolduruyorlar. ABD güdümlü FETÖ’nün geliştirdiği karşı propaganda seçmen nezdinde bugüne kadar sonuç vermedi şüphesiz. Ama yükleme sistematik olarak sürüyor, aralıksız bir şekilde devam ediyor”.

AKŞAM Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz, Muhalefetin, devamlı bir şekilde “baskı, zorbalık, adaletsizlik, yolsuzluk, otoriter yönetim” vs. söylemleriyle seçmeni baskı altına almaya, maniple etmeye ve 2023 seçimleri için yüklemeye çabaladığını hatırlatarak, Seçmen zihninde bu propagandanın karşılık bulmaması için iktidarın da çok daha dikkatli hareket etmesi gerektiğini ve muhalefetin değirmenine su taşıyacak uygulamalardan da kaçınmasının şart olduğunu kaydetti.

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 11 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.