enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluşlarında Yetişen Gençlerin Üniversite Başarısı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluşlarında Yetişen Gençlerin Üniversite Başarısı
6 Eylül 2021
544
A+
A-

UHA HABER / Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluşlarında yetişen gençlerden bu yıl sınava giren 241’i üniversiteli oldu. Korunma ve bakım altındaki gençler üniversitelerin sosyal hizmetler, çocuk gelişimi, mühendislik, öğretmenlik, hukuk, psikoloji ve diş hekimliği bölümlerine yerleşti

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluşlarında yetişen ve bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren gençler zorlu bir maratonu başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Sınava giren korunma ve bakım altındaki 780 gençten 241’i (yüzde 31)  üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Üniversiteye yerleşen gençlerin en fazla tercih ettiği bölüm sosyal hizmetler olurken bunu çocuk gelişimi, mühendislik ve öğretmenlik programları izledi. Sosyal hizmetler bölümlerine 25, çocuk gelişimi ve mühendislik bölümlerine 10’ar öğrenci yerleşti. Üniversiteyi kazanan gençlerin tercihleri arasında öğretmenlik, hukuk, psikoloji, diş hekimliği, mimarlık, İngiliz dili ve edebiyatı, Fransız dili ve edebiyatı, Fars dili ve edebiyatı, sosyoloji, tarih, gastronomi ve mutfak sanatları, antrenörlük eğitimi, halkla ilişkiler ve tanıtım, yeni medya ve gazetecilik, moda tasarımı, aşçılık, ilk ve acil yardım gibi bölümler de yer aldı.

Destek üniversitede de devam ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşamlarında yeni bir yolculuğa başlayan korunma ve bakım altındaki gençleri üniversite eğitimleri sırasında da desteklemeye devam ediyor. Gençlerin eğitim ve öğretim giderlerinin karşılanmasının yanı sıra öğrenci katkı payları karşılanıyor ve harçlık veriliyor. Barınma, ulaşım ve yemek ücreti desteğinde de bulunuluyor. Bunların dışında lisans ve ön lisans mezunu gençlere kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam hakkından yararlanmada öncelik de tanınıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, üniversiteyi kazanmış bakım ve korunma altındaki gençlere yönelik, onlara hayatlarının bu yeni döneminde yol gösterecek tüm bilgileri içeren rehber kitapçığı da bulunuyor.

[UHA Haber Ajansı, 06 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.