enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
00:41 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
00:35 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
00:27 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
00:22 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
00:22 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
00:11 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
00:10 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
00:08 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
23:09 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
08:59 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:34 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:13 CHP kurultayı davası ertelendi
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı
19 Mart 2024
22
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bu cuma, yani ayın 22’sinde şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızın kamu kurumlarına atamasını gerçekleştireceğimizin müjdesini de buradan paylaşmak isterim. Böylece yapacağımız yeni atamalarla kamuda 49 bin 901 şehit yakını, gazi ve gazi yakınını istidam etmiş olacağız” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Bakan Göktaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına düzenlenen iftar programında, Çanakkale’den İstiklal Harbi’ne, Sarıkamış’tan Kafkasya’ya, bu aziz toprakların müdafaasını hep birlikte yaptıklarını, şehitlerinin geride bıraktıkları emanetleri korumayı, kahraman gazilerin ve ailelerinin her daim yanında olmayı vatani bir görev bildiklerini ifade etti.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarını hayatın her alanında desteklemeye devam ettiklerini vurgulayan Göktaş, şöyle konuştu:

“Bu bizim için büyük bir gurur, büyük bir onurdur. Sizler vatan uğruna, bayrak uğruna canınızdan aziz saydığınız sevdiklerinizi istiklalimiz ve istikbalimiz için feda ettiniz. Sizlerin gösterdiği bu büyük fedakarlık karşısında bizler de canıgönülden, derin bir vefayla çalışmaya, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizler için ne yapmamız gerekiyorsa hiç tereddüt etmeden yerine getiriyoruz. Eğitimden istihdama, sağlıktan sosyal hizmetlere, konuttan ücretsiz seyahat hakkına kadar birçok alanda sizlere destek sağlamaya devam ediyoruz. Bu cuma, yani ayın 22’sinde şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızın kamu kurumlarına atamasını gerçekleştireceğimizin müjdesini de buradan paylaşmak isterim. Böylece yapacağımız yeni atamalarla kamuda 49 bin 901 şehit yakını, gazi ve gazi yakınını istidam etmiş olacağız.”

“Tüm sosyal politikalarımızı, aile odaklı bir bakış açısıyla yürütüyoruz”

Şehit yakını ve gazilerin hayatını kolaylaştırmak, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürmelerini sağlamak için her türlü desteği sürdüreceklerini dile getiren Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bursa’mız binlerce yıllık tarihiyle tarımıyla sanayisiyle turizmiyle ülkemizin en zengin şehirlerinden biridir. Ecdadımızın yadigarı olan bu şehre karşı sorumluluklarımız var. Bu şehrin çocuklarına, yaşlılarına, kadınlarına, engelli kardeşlerimize, şehit yakınları ve gazilerimize karşı sorumluluklarımız var. Bu şuurla hareket ediyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlık olarak, aile ve sosyal hizmetler alanında Bursa’mıza 14,5 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Şunu çok iyi biliyoruz ki güçlü aile demek, güçlü Türkiye demektir. Türkiye’yi daha da güçlü, huzurlu ve refah içinde kılmak için tüm sosyal politikalarımızı, aile odaklı bir bakış açısıyla yürütüyoruz. Bugün Bursa’da 11 sosyal hizmet merkezimizle çocuk, kadın, genç, yaşlı tüm kardeşlerimize destek oluyoruz. 30 çocuk evi, 2 çocuk evleri sitelerinde koruma altında olan evlatlarımızın aile ortamında büyümelerini sağlıyoruz.”

Göktaş, 34 yeni kooperatifle de kadınların daha fazla ekonomik alanda yer almalarına destek olduklarını belirterek, “13 bakım ve rehabilitasyon merkezimiz, 4 Umut Evimiz ve 10 huzurevimizle yaşlılara ve engellilere yaşayabilecekleri sıcak bir yuva sunuyoruz. Bursa’da bulunan 18 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızla ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor, dertlerine derman oluyoruz. Bu kapsamda vatandaşımıza 11 milyar liralık yardım sağladık.” ifadelerini kullandı.

“Büyük Türkiye ailesi olarak istikbal mücadelesini yine hep birlikte kazanacağız”

Yeni dönemde gerçek belediyecilikle 7’den 77’ye toplumun tüm kesimlerini daha da güçlendireceklerini vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti:

“Aileyi koruyan bir anlayışla hizmetlerimizi sürdürmeye, sosyal yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Anadolu’yu el birliğiyle, gönül birliğiyle kendimize vatan kıldık. Bu cennet vatan için bu kadim devletin vatandaşları için şanlı bayrağımızın gölgesinde geleceğe umutla, sevgiyle bakıyoruz. İstiklal Savaşı’nı hep birlikte kazandık. 85 milyonluk büyük Türkiye ailesi olarak istikbal mücadelesini yine hep birlikte kazanacağız. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti bu topraklarda barışı, istikrarı ve güveni korumayı sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 22 yılda ülkemizin, şehirlerimizin çehresini değiştiren büyük atılımlar gerçekleştirdik. Şimdi önümüzde bir hedef var. İki hafta sonra sandıklara gidecek, şehirlerimizin hizmetine talip olanları belirleyeceğiz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Bursa’da 5 yılda çok kıymetli işler yaptığını aktaran Göktaş, “Büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Başkanımız, ‘İşimiz gücümüz var, Bursa’ya sözümüz var’ diyor. Sosyal hizmetlerle, sosyal desteklerle, şehrimize kazandıracağı eserlerle bu güzel şehri sahip olduğu tüm zenginliklerle korunmasına, gelişmesine katkı sunacak. Biz de bakanlık olarak, başkanımızın her daim yanında olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Cumhur İttifakı ile Türkiye Yüzyılı’nda Bursa’yı her alanda güçlü bir şehir haline getirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.